Excursie de 1 zi in satul Viscri, satul Saschiz si orasul Sighisoara

de la

200,00 lei

Excursie de 1 zi in satul Viscri, satul Saschiz si orasul Sighisoara

de la

200,00 lei
Dată:
27.07.2024
Durata:  1 Zi
Preț de la:    200,00lei
Locul de plecare:   Academia Militara
Număr maxim:    49
Interval de vârstă :   18-80
Număr de locuri:  0/0
Vezi mai mult
sâm 27 iul. , 2024 - sâm 27 iul. , 2024

Descrierea programului:

Hey Travel te invita intr-o excursie de o zi in care vom vizita satul sasesc Viscri, si vom descoperi orasul-cetate Sighisoara, Turnul din Saschiz și ne vom lasa purtați în trecut pe străzile orașului medieval Sighișoara.

Preturi:
175 lei pentru primii 10 turisti inscrisi care platesc in 10 zile de la facturare.
185 lei pentru locurile 11-20 care se platesc in 10 de zile de la facturare.
195 lei pentru restul de pana la 49 de turisti.

Pentru informatii suna acum la: 0772275868

Excursia este Sâmbătă
Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 5.45 de la monumentul Eroilor din Piata Eroilor de la Academia Militara Bucuresti unde vom gasi pregatit autocarul Hey Travel.
Vedeti aici locul de plecare. Vom porni pe traseul Bucuresti–Brasov–Viscri-Sighisoara – Saschiz.
Vom face o prima oprire  la Viscri, comuna saseasca in judetul Brasov, care, cu ceva timp in urma, se numea Giscriu.  Satul Viscri, retras de la drumul mare ce leagă Brașovul de Sighișoara, adăpostește una din cele 6 biserici înscrise în patrimoniul mondial UNESCO si este una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești din Romania.
Aici vom avea timp sa vizitam Biserica Evanghelica fortificata Viscri. Construită de secui în anii 1100, biserica din Viscri a fost preluată în 1185 de sașii care au colonizat zona și care, de-a lungul timpului, au construit turnuri și ziduri masive în jurul bisericii – astfel, în cazul unor asedii ale turcilor sau tătarilor, în interiorul zidurilor putea intra și supraviețui întreaga populație a satului. Chiar numele localității este dat de biserică: Weisskirch – în traducere biserica albă.
Particularitățile așezării au atras atenția și bunăvoința fundatiei Mihai Eminescu Trust, patronată de însuși Regele Charles, care a renovat biserica și câteva case din localitate redându-le ceva din strălucirea inițială.
Ajungem in Saschiz unde urmeaza optional o  degustare de dulceturi traditionale intr-o gospodarile din satul Saschiz. Vom putea degusta aici nenumarate feluri de dulceturi, care mai de care mai delicioase si unice, totul la tariful de aproximativ 25 lei/ persoana. Se pot cumpara dulceturi pentru acasa.
excursia continua spre orașul medieval Sighisoara. In Sighisoara vom vizita: Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii(monument istoric), Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii-Scara Scolarilor (aceasta scara a fost construita in anul 1654 din iniţiativa primarului Johann Both, pentru a uşura accesul elevilor în timpul iernilor grele sau ploii, la şcoala situată lângă biserica din deal), Biserica Romano-Catolica, Biserica din Deal (biserica evanghelică care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525, inchinată Sfântului Nicolae).
Timp liber pentru masă și cumparaturi în Sighișoara.
Dupa plimbarea si vizita din Sighisoara ne vom indrepta catre Turnul din Saschiz. Una dintre cele mai frumoase construcţii medievale din Transilvania, aparţinând, ca şi Biserica fortificată, arhitecturii săseşti de secol XV. Înalt de 10 metri, turnul marchează şi astăzi centrul comunei Saschiz. Funcţia sa defensivă este trădată de existenta gurilor de aruncare şi a celor 12 lucarne care ritmează acoperişul îmbrăcat în ţiglă smălţuită divers colorată.
Vom reveni în București la o ora în functie de trafic.
Atenție: In cazul excursiilor cu autocare, autocarul nu va putea îmbarca si debarca turiștii doar din locurile de îmbarcare si respectiv debarcare si nu va lua si lăsa turiștii in nicio alta parte pentru intrarea si ieșirea din programul turistic. in cazul părăsirii programului turistic in diferite orase si obiective aceasta se va face doar cu declarația de părăsire a programului turistic de catre turist.

MODALITATI DE PLATA

Exista doar 2 modalități de plata simple si ușoare pentru evenimentele si excursiile organizate de agenția Hey Travel:

1.) VIRAMENT BANCAR

Prin virament bancar clasic in contul HEY TRAVEL SRL

Pasul 1.)

Sunați la noi pentru a va confirma disponibilitatea locurilor sau biletelor

Pasul 2.)

După ce va vom confirma disponibilitatea, va vom emite o factura

Pasul 3.)

Achitați factura prin virament din aplicația dvs. bancara.

Pasul 4.)

Sunați la noi pentru a ne anunța ca ați plătit si a va confirma încasarea de la dvs.


2.) DEPUNERE DE NUMERAR LA GHISEELE BANCII

Prin depunere directa de numerar la ghișeele Libra Bank in contul nostru si trimiterea confirmării plații prin email, dar mai întâi sunați la noi pentru a va confirma disponibilitatea.

Pasul 1.)

Sunați la noi. Apoi va vom trimite o factura cu care va prezentați la orice ghișeu LIBRA BANK

Pasul 2.)

Arătați factura la ghișeul băncii ( fie o printați, fie o arătați pe telefon)

După ce ați efectuat plata la ghișeul băncii, banca va va emite o chitanță pe care o puteți trimite la noi in copie ca dovada a plătii sau sunați la noi si spuneți ca ați plătit si vom verifica noi daca plata a intrat in conturile noastre.

Pasul 3.)

Noi vom verifica plata si după ce se certifica efectuarea plătii in contul Hey Travel SRL va vom trimite o confirmare de incasare a pachetului turistic achiziționat prin agenția de turism Hey Travel.

Observații finale:

*Contractul cu turistul sau cu beneficiarul serviciilor exista pe site si se considera citit si acceptat de catre turist sau beneficiar al serviciilor, conform legislației online.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici

Prețul evenimentului include

  • Autocar sau microbuz
  • Ghid național de turism

Prețul evenimentului nu include

  • Autocar sau microbuz
  • Cazare
  • Intrări la obiective
  • Mese de pranz

Cunoaste-ti ghidul

Dragos Grijincu
Dragos Grijincu - Ghid National de Turism atestat de Ministerul Turismului

Recenzii