Excursie de 1 zi la Salina Prahova

Salina Prahova , Romania

Excursie de 1 zi la Salina Prahova

Durata:  1 Zi
Preț de la:    120,00lei
Dată:
10.02.2024
Număr maxim:    49
Locul de plecare:   Academia Militara
Interval de vârstă :   18-80
Număr de locuri:  0/0
Vezi mai mult
Dată Excursie : sâm 10 feb. , 2024 - sâm 10 feb. , 2024

Descrierea programului:

Salina din Slanic Prahova este, de departe, cel mai cunoscut obiectiv turistic al acestei statiuni balneoclimaterice ce ofera conditii excelente de petrecere a timpului liber. Inceputurile salinei sunt plasate in jurul anului 1686, atunci cand spatarul Mihail Cantacuzino a realizat ca in zona exista un zacamant de sare. Din dorinta de a exploata acel zacamant, spatarul astfel a cumparat mosia Slanic si a deschis mina de exploatare. In prezent, sunt amenajate in interiorul salinei locuri pentru pentru sport, astfel ca, periodic, aici se organizeaza pentru diverse evenimente sportive (competitii atletice).

– Muzeul Sarii din Slanic Prahova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Teleajenulu. Muzeul Sarii este gazduit de Casa Camarasiei si prezinta publicului larg documente si reconstituiri privind istoria prelucrarii sarii la Slanic, unelte si utilaje ale vremii, cristale de sare diverse.

– Complexul muzeal Nicolae Iorga din Valenii de Munte, judetul Prahova, care inglobeaza Muzeul de Etnografie al Vaii Teleajenului, Muzeul memorial Nicolae Iorga si Muzeul de arta religioasa. Prin intermediul Muzeului de Etnografie al Vaii Teleajenului s-a dorit sa fie pus in evidenta fondul folcloric extrem de variat de pe Valea Teleajenului, vechi loc de schimb comercial intre Tara Romaneasca si Transilvania. Casa care gazduieste Muzeul memorial Nicolae Iorga a fost achizitionata de familia marelui istoric in anul 1908. Declarata muzeu in anul 1965, aceasta adaposteste o expozitie care reconstituie cu fidelitate cadrul interior in care a locuit si a creat marele Nicolae Iorga. Muzeul de arta religioasa se afla in cea mai veche cladire din Valenii de Munte si adaposteste icoane pictate pe lemn datand din secolele al XVII-lea si al XIX-lea, o icoana pe panza adusa de la Ierusalim, carti vechi bisericesti, cruci de mana din lemn si metal, cruci pectorale, vesminte preotesti, candele etc.

Alte informatii utile: Ghidul este suveran pe toatã durata excursiei. Turiştii au obligaţia sã stea în grup şi sã se conformeze indicaţiilor ghidului. În situaţia în care un turist nu urmeazã indicaţiie ghidului, se îndepãrteazã de grup sau întârzie la orice îmbarcare, acesta nu va fi aşteptat, iar turistul în cauzã este unic rãspunzãtor de eventualele consecinţe ale acţiunilor sale.

 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • Grupul minim de turisti: 35 de persoane.
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia  inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Copiii cu vârsta  de pana la 12 ani plătesc 70% din tariful excursiei si beneficiaza de loc in autocar.
 • Acte necesare: carte de identitate.

Pretul excursiei include:  – Transport cu autocar clasificat; – Ghid national de turism atestat.

Pretul nu include:  – Cheltuieli personale, mese etc; – Alte taxe de vizitare – tarifele au caracter orientativ.

Termeni de plata: plata integrala in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii.

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI, DESPAGUBIRI / RESPONSABILITATI conform legilor turismului:
a) 50% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii
b) 100 % din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare.
c) 100 % din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
d) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere :Early Booking / Inscrieri timpurii / Litoralul pentru toti / Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute / Ultra Last minute / Oferte speciale/ Targ Turism / Seniori / Craciun / Revelion/Martisor / Fidelitate sau alte programe similare.
e) 100 % din pretul pachetului de servicii cand Calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare , cand Calatorul este intors de la granite Romaniei de catre politia de frontiera. din motive ce nu tin de Agentie sau Calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile in afara Romaniei).
f) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul in care plata pentru servicii turistice interne a fost partial sau integral cu vouchere de vacanta.
g) 100% pentru biletele de avion.

MODALITATI DE PLATA

1.) Cel mai simplu mod de plata este cel online cu cardul direct pe site prin MobilPAY sau Netopia cum se mai numeste. Ca sa puteti plati online nu trebuie neaparat sa va creati un cont. Contul va ajuta insa in viitor ca sa rezervati mult mai usor.  Daca il creați il veti putea folosi ori de cate ori doriti sa faceti o rezervare.  Agentia noastra este o agentie online si nu se poate plati cu cash asa ca daca doriti sa achitati prin transfer bancar sau depunere directa in banca o puteti face doar la agentiile bancare Libra INTERNET BANK SA in contul HEY TRAVEL SRL in baza unei facturi proforma emisa de noi. Nu trebuie de cat sa ne contactati si va vom trimite proforma.

2.) Prin virament bancar clasic.

3.) Prin depunere directa de numerar la ghiseele Libra Bank in contul nostru si trimiterea confirmarii platii prin email.

 Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare. Nu achitati nimic inainte de a vorbi cu noi si a va confirma disponibilitatea locurilor.

Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii integrale a excursiei. 

Harta locației

Prețul evenimentului include

 • Autocar sau microbuz
 • Ghid național de turism

Prețul evenimentului nu include

 • Asigurare bagaje
 • Asigurare medicală
 • Cazare
 • Intrări la obiective
 • Mese de pranz
 • Mic dejun
 • Petrecere barbeque

Activități

 • Facem fotografii faine
 • Ne plimbam in Salina
 • Plimbare pe jos
 • Plimbare rurala

De ce sa călătorești cu noi?

 • Pentru ca te vei plimba si relaxa
 • Pentru ca e mai frumos cu prietenii
 • Vizitezi locuri deosebite
 • Respiram aer de salina si e sanatos
 • Socializam impreuna

Aveți întrebări?

Cunoaste-ti ghidul

Dragos Grijincu
Dragos Grijincu ghid national de turism

Arhiva de articole de blog

Întrebări frecvente

Recenzii