Excursie de o zi la Nucșoara și Mânăstirea Corbii de Piatră

Nucșoara , Romania
Durata:  1 Zi
Preț de la:    165,00lei
Dată:
06.04.2024
Număr maxim:    49
Locul de plecare:   Academia Militara
Interval de vârstă :   18-80
Număr de locuri:  41/45
Vezi mai mult
Dată Excursie : sâm 6 apr. , 2024 - sâm 6 apr. , 2024

Descrierea programului:

Excursie de o zi la Nucșoara si Mânăstirea Corbii de Piatră.

Ora de plecare este ora 6 :00 si întâlnirea se face la locul de plecare unde sosește autocarul Hey Travel, ghidul si reprezentanții agenției.

Descrierea obiectivelor turistice:

Mănăstirea Corbii de Piatră este o mănăstire din România situată în satul Jgheaburi, comuna Corbi. Mănăstirea este un ansamblu rupestru din secolul XIV, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab.

Biserica mănăstirii este săpată în stâncă.

Obiective turistice propuse in acest program 

Intr-o prima etapa a acestei excursii de 1 zi vom vizita cea mai veche mănăstire rupestră din România: Mănăstirea Corbii de Piatră, la 170 de km de București, în localitatea Jgheaburi, comuna Corbi, loc mistic și sfânt. Construcția impresionează prin faptul că este săpată într-un perete de stâncă, înalt de 30 de metri.

Prima atestare documentară este în anul 1512 însă sunt informații conform cărora exista dinaintea acestui an. Nu întâmplător amintim de Neagoe Basarab. Restauratoarea mănăstirii, o jupâneasă bogată pe nume Mușa, se călugărește primind numele de monahia Magdalina. Reamenajează biserica iar aceasta primește hramul Adormirea Maicii Domnului. Monahia Magdalina închină lăcașul nepotului ei, Neagoe Basarab, căpătând statut de mănăstire domnească. Aici au slujit pe rând călugărițe dar și călugări, aduși ulterior. Se consideră că a fost prima mănăstire de maici din Țara Românească.

Satul Corbi

Condițiile de viață la Corbi nu au fost deloc ușoare în acele vremuri. Un locaș bijuterie dăltuit într-un perete de gresie, împodobit de picturi bizantine ce datează de dinaintea secolului al XIV-lea. Ce o face să fie unică în România sunt cele 2 altare pe un singur naos. Afirmația că un altar ar fi ortodox iar celălalt catolic este doar o născocire. Ambele altare au fost ortodoxe, fapt ce ne duce cu gândul la arhitectura bisericilor rupestre din Cappadocia. Nu întâmplător amintim de Neagoe Basarab. Restauratoarea mănăstirii, o jupâneasă bogată pe nume Mușa, se călugărește primind numele de monahia Magdalina. Reamenajează biserica iar aceasta primește hramul Adormirea Maicii Domnului. Monahia Magdalina închină lăcașul nepotului ei, Neagoe Basarab, căpătând statut de mănăstire domnească.

Termeni de plata:

Plata integrala in termen de 7 zile din momentul efectuării rezervării.

Grup minim: 40 persoane.

Acte necesare: carte de identitate.

Modalități de plată pentru “Excursie de o zi la Nucșoara și Mânăstirea Corbii de Piatră”

1.) Cel mai simplu mod de plata este cel online cu cardul direct pe site prin MobilPAY sau Netopia cum se mai numește. Ca sa puteți plăti online nu trebuie neapărat sa va creați un cont. Contul va ajuta însă in viitor ca sa rezervați mult mai ușor.  Daca il creați îl veți putea folosi ori de cate ori doriți sa faceți o rezervare.

Daca doriți sa achitați prin transfer bancar sau depunere directa in banca o puteți face doar la agențiile bancare Libra INTERNET BANK SA in contul HEY TRAVEL SRL in baza unei facturi proforma emisa de noi. Nu trebuie de cat sa ne contactați si va vom trimite proforma.

2.) Prin virament bancar clasic in contul nostru RO12BREL0002002979410101 deschis la Libra Bank.

3.) Prin depunere directa de numerar la ghișeele Libra Bank in contul nostru si trimiterea confirmării plații prin email.

Excursia trebuie achitata integral înainte de plecare.

Nu achitați nimic înainte de a vorbi cu noi si a va confirma disponibilitatea locurilor.

Nota: Locurile in autocar se distribuie începând cu a treia bancheta in ordinea achitării integrale a excursiei. Primele doua banchete sunt oferite cu tarif preferențial conform ofertei. 

Va invitam sa vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici

Locuri pe care le vei vedea:

Lacul Învârtita sau Lacul Nucșoara este un lac carstic format pe gips, care se găsește în comuna Nucșoara și este inclus în arealul rezervației naturale Măgura - Nucșoara. Aflat la o altitudine de 780 m, geografic acesta este situat în regiunea muscelelor subcarpatice ale Argeșului Lacul Nucșoara este un lac de acumulare situat în Munții Făgăraș, județul Argeș. Lacul este format de barajul de la Nucșoara, care a fost construit în 1971 pentru a genera energie electrică. Lacul are o suprafață de 120 de hectare și o adâncime de până la 50 de metri. Este alimentat de apele râului Dâmbovița și este înconjurat de păduri de molid și fag. Lacul Nucșoara este o destinație populară pentru drumeții, pescuit și înot. De asemenea, este un loc popular pentru observarea păsărilor, deoarece este habitatul unor specii de păsări rare, cum ar fi cocoșul de munte și șoimul călător. Iată câteva informații suplimentare despre Lacul Nucșoara: Lacul este situat la aproximativ 100 de kilometri de București. Cel mai apropiat oraș este Curtea de Argeș, care se află la aproximativ 20 de kilometri. Lacul este accesibil pe jos, cu bicicleta sau cu mașina. Există o serie de trasee de drumeții care pornesc de la lac. Lacul este un loc popular pentru pescuitul la crap, somn și știucă. Există o plajă amenajată pe malul lacului.

Alte recomandări din site

Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici. Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: "Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVELaici

1Lacul Nucșoara

Harta locației

Prețul evenimentului include

  • Autocar sau microbuz
  • Ghid național de turism

Prețul evenimentului nu include

  • Asigurare bagaje
  • Asigurare medicală
  • Cazare
  • Intrări la obiective
  • Mese de pranz
  • Mic dejun

Activități

  • Plimbare pe jos

Aveți întrebări?

Cunoaste-ti ghidul

Sorin Cornateanu
Sorin Paul Cornateanu - ghid national de turism
Dragos Grijincu
Dragos Grijincu ghid national de turism

Arhiva de articole de blog

Întrebări frecvente

Recenzii