Pachet turistic: Excursie de o zi la Ruse cu vizitarea centrului vechi, Mânăstirea Dimitrie Basarabov si o petrecere de socializare la Restaurantul Regina Maria de la Casa Comana

de la

210,00 lei

Pachet turistic: Excursie de o zi la Ruse cu vizitarea centrului vechi, Mânăstirea Dimitrie Basarabov si o petrecere de socializare la Restaurantul Regina Maria de la Casa Comana

de la

210,00 lei
Ruse , Bulgaria

Pachet turistic: Excursie de o zi la Ruse cu vizitarea centrului vechi, Mânăstirea Dimitrie Basarabov si o petrecere de socializare la Restaurantul Regina Maria de la Casa Comana

Dată nestabilită!
Durata:  1 Zi
Preț de la:    210,00lei
Locul de plecare:   Academia Militara
Număr maxim:    49
Interval de vârstă :   18-80
Număr de locuri:  49/53
Vezi mai mult

Acest program turistic urmează sa fie relansat

Descrierea programului:

Excursie de o zi la Ruse in Bulgaria si o petrecere de socializare la sala Regina Maria de la Casa Comana din Giurgiu – Romania  

 • CONCEPT UNIC – Hey Travel 
 • NU STATI IN AUTOCAR MAI MULT DE 3 ore in total, in rest ne plimbam vizitam si ne distram 

Este o minunata excursie in care se include vizitarea centrului vechi al orașului, vizita in satul Basarabovo si vizita la Mânăstirea Basarabovo. Descoperim împreuna pitorescul satelor bulgărești intr-o excursie de o zi la Basarbovo și Ruse dupa care mergem la o petrecere la Comana in salonul Regina Maria unde Hey Travel organizeaza mereu petreceri.

Întâlnirea turiștilor are loc la ora 6:45 iar plecare se face la ora  7.00 din parcarea de pe platoul Academiei Militare ( locul de plecare ) unde ne așteaptă ghidul însoțitor cu autocarul Hey Travel

Vom pleca din București, de pe platoul Academiei Militare  locul de plecare in aceste excursii de o zi al agenției de turism Hey Travel si vom călători în Bulgaria spre satul Basarbovo, aflat la aproximativ 2 ore de mers si care este situat in apropierea orașului Ruse. Basarabovo, este un loc încărcat de istorie și legende. Aici se află Mănăstirea „Sfântul Dimitrie Basarobovo”. El este cunoscut la noi ca Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului.

Ce vom putea face si vizita la Ruse

 • Vom vizita mânăstirea Sveta Troitsa sau pe romaneste biserica Sfanta Treime si ne vom bucura de liniștea oferită de acest străvechi lăcaș de cult si strada principala din orașul port Ruse
 • Ne vom plimba pe străzile orașului-port Ruse, printre toate acele clădiri vechi construite in stil baroc.
 • Apoi ne vom indrepta spre petrecerea de socializare de  la Casa Comana din sala Regina Maria

In aceasta excursie de O ZI, ne dorim o schimbare de aer si locuri si o zi de vacanta la numai doua ore de București in Bulgaria, la Biserica Sf. Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului.

Ce vom vizita la Biserica Sf. Dimitrie Basarabov

 • Biserica este o biserica mica in care slujba se tine de regula si in bulgara si in romana;
 • Vom vedea peștera in care s-a rugat Sfântul Dimitrie Basarabov .

Obiective de vizitat:

 • Monumentul Libertății,
 • Strada Aleksandrovska,
 • Centrul istoric din Ruse unul dintre simbolurile orașului,
 • Biserica Sveta Troitsa 

Haideți cu noi printre clădiri colorate cu scurte opriri in biserici!

Poți sa vii si tu, totul e sa ieși din casa, mergem cu autocarul in Bulgaria si apoi petrecem in Romania! 

Masa de petrecere este inclusa si va avea meniul de mai jos: 

 Meniu

     Felul întâi:

Ciorba de văcuța cu ardei si smântâna.

Pâine.

      Felul doi:

Pulpe de pui dezosate la cuptor.

Garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin.

Salata de varza.

      Desert:

     Clatite sau papanasi.

Alune

     Băuturi:

O carafa de vin alb de 1 litru la fiecare 4 persoane, la masa.

Țuică de tara.

Sucuri carbogazoase. 

Apa plata la carafa de la fântâna lui Vlad Tepes.

Apa minerala.

 

Observații: *Fotografiile nu sunt contractuale, ele sunt orientative si pot exista diferente intre ele si noul eveniment.

 

Sosirea în București are loc în jurul orei 22:00.

TARIFUL INCLUDE:

 • Taxe de drumuri, poduri și parcări
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar si/sau microbuz clasificat turistic
 • Meniul petrecerii de socializare de la Casa Comana din Sala Regina Maria, de mai sus
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Asigurarea medicală (nu este obligatorie, dar o recomandăm).
 • Asigurare de bagaje și călători
 • Intrările la obiectivele turistice.

Notă: Locurile in autocar se distribuie începând cu a treia bancheta in ordinea achitării integrale a excursiei. 

Atenție: In cazul excursiilor cu autocare, autocarul nu va putea îmbarca si debarca turiștii doar din locurile de îmbarcare si respectiv debarcare si nu va lua si lăsa turiștii in nicio alta parte pentru intrarea si ieșirea din programul turistic. in cazul părăsirii programului turistic in diferite orase si obiective aceasta se va face doar cu declarația de părăsire a programului turistic de catre turist.

MODALITATI DE PLATA

Exista doar 2 modalități de plata simple si ușoare pentru evenimentele si excursiile organizate de agenția Hey Travel:

1.) VIRAMENT BANCAR

Prin virament bancar clasic in contul HEY TRAVEL SRL

Pasul 1.)

Sunați la noi pentru a va confirma disponibilitatea locurilor sau biletelor

Pasul 2.)

După ce va vom confirma disponibilitatea, va vom emite o factura

Pasul 3.)

Achitați factura prin virament din aplicația dvs. bancara.

Pasul 4.)

Sunați la noi pentru a ne anunța ca ați plătit si a va confirma încasarea de la dvs.


2.) DEPUNERE DE NUMERAR LA GHISEELE BANCII

Prin depunere directa de numerar la ghișeele Libra Bank in contul nostru si trimiterea confirmării plații prin email, dar mai întâi sunați la noi pentru a va confirma disponibilitatea.

Pasul 1.)

Sunați la noi. Apoi va vom trimite o factura cu care va prezentați la orice ghișeu LIBRA BANK

Pasul 2.)

Arătați factura la ghișeul băncii ( fie o printați, fie o arătați pe telefon)

După ce ați efectuat plata la ghișeul băncii, banca va va emite o chitanță pe care o puteți trimite la noi in copie ca dovada a plătii sau sunați la noi si spuneți ca ați plătit si vom verifica noi daca plata a intrat in conturile noastre.

Pasul 3.)

Noi vom verifica plata si după ce se certifica efectuarea plătii in contul Hey Travel SRL va vom trimite o confirmare de incasare a pachetului turistic achiziționat prin agenția de turism Hey Travel.

Observații finale:

*Contractul cu turistul sau cu beneficiarul serviciilor exista pe site si se considera citit si acceptat de catre turist sau beneficiar al serviciilor, conform legislației online.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici

Locuri pe care le vei vedea:

BISERICA SVETA TROITSA este cea mai veche clădire/biserică din Ruse, care a rezistat din perioada dominației otomane. Este realizată în stil rusesc, cu picturi murale valoroase și un iconostas impozant, intrarea în biserică făcându-se în mod diferit, prin coborârea pe scările de marmură, ca urmare a restricțiilor privind înălțimea construcțiilor din perioada otomană.

Alte recomandări din site

Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici. Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: "Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVELaici

1Biserica Sveta Troitsa

  Mănăstirea Sfântul Dimitrie Basarabovo

Mănăstirea „Sfântul Dimitrie Basarabovo“ este singura mănăstire rupestră ortodoxă bulgară din apropierea orașului Ruse, în nord-estul Bulgariei. Are același nume ca și satul din apropiere Basarbovo și se află la aproximativ 35 de metri deasupra râului Rusenski Lom, la sud de Dunăre. Mânăstirea Sfantul Dimitrie Basarabovo este o mănăstire ortodoxa înființată in peștera in care s-a nevoit Sfântul Dimitrie cel Nou. Peștera si mânăstirea se afla in localitatea bulgara Basarabovo, la o distanta de aproximativ 80 de kilometri de orasul Bucuresti. Trecand Dunarea prin vama de la Giurgiu, ajungem in orașul Russe, iar de aici si pana in localitatea Basarabovo nu mai sunt decât 10 kilometri.

Istoria: Mănăstirea Sfântul Dimitrie Basarabovo

Deși fondată în timpul Țaratului Vlaho-Bulgar, cea mai veche mențiune scrisă a mănăstirii datează din secolul al XV-lea într-un registru fiscal otoman. Mănăstirea a devenit faimoasa in secolul al XVII-lea, dupa moartea Sfântului Dimitrie Basarabov, despre care vorbea Paisie de la Hilandar in cartea "Istoriia slaveanobălgarskaia". Sfântul Dimitrie Basarbov a fost un păstor și a dus o viață ascetică în stâncile mănăstirii. A murit în 1685. A fost îngropat în biserica din sat, dar în timpul războiului ruso-turc din 1768-1774, generalul Piotr Saltikov a fost de acord să-i transfere moaștele în Rusia. Drumul trecea prin România. La acea vreme, în această țară a existat o epidemie de ciumă. Legenda spune că atunci când moaștele sfântului au intrat în București, oamenii au încetat să moară de ciumă. Locuitorii orașului au cerut generalului să lase moaștele sfântului în București. Astăzi relicvele sale se află în București, în Catedrala Patriarhală. În 1937, părintele Hrisant s-a stabilit în mănăstirea Basarabovo a început restaurarea acesteia. Mănăstirea își sărbătorește patronul pe 26 octombrie - Ziua Sfântului Dimitrie cel Nou Basarabov. Este singura mănăstire rupestră activă din istoria modernă a Bulgariei si merita sa o vizitați într-o zi de vacanta.

Alte recomandări din site

Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici. Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: "Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVELaici

2statuia libertatii din Ruse

Întrebări frecvente

Trebuie sa am o incaltaminte speciala?

Nu este necesar. Este indicat sa purtati o incaltaminte lejera.

Harta locației

Prețul evenimentului include

 • Autocar sau microbuz
 • Ghid național de turism
 • Mese de pranz

Prețul evenimentului nu include

 • Asigurare bagaje
 • Asigurare medicală
 • Cazare
 • Intrări la obiective
 • Mic dejun

Activități

 • Plimbare pe jos

De ce sa călătorești cu noi?

 • Pentru ca te vei plimba si relaxa
 • Ne vom plimba in centru vechi
 • Vom explora faleza Dunarii la Ruse
 • Poate ne plimbam si cu salupa
 • Vei cunoaste oameni noi

Aveți întrebări?

Cunoaste-ti ghidul

Sorin Cornateanu
Sorin Paul Cornățeanu - Ghid National de Turism atestat de Ministerul Turismului
Dragos Grijincu
Dragos Grijincu - Ghid National de Turism atestat de Ministerul Turismului

Arhiva de articole de blog

Întrebări frecvente

Recenzii