Cetatea Abritius Sveshtari: o bijuterie a patrimoniului mondial

Într-o zonă pitorească din Bulgaria, în apropierea orașului Ruse, se află Cetatea Abritius Sveshtari, un sit arheologic important care a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1979. Cetatea a fost construită în secolul al II-lea d.Hr. și a fost un important centru comercial și militar pentru Imperiul Roman.

Abrittus a fost un oraș în Moesia inferioară, întemeiat în sec. I d.Hr. de romani. Aici, în 251, armatele romane conduse de Decius au suferit o grea înfrângere din partea goților, conduși de Cniva. A fost distrus de avari și slavi în sec. 6. Astăzi se numește Razgrad și face parte din Bulgaria.

Cetatea este situată pe un deal care oferă priveliști panoramice asupra câmpiei Dunării. Cetatea este înconjurată de ziduri de piatră care sunt încă bine conservate. În interiorul cetății se află o serie de clădiri, inclusiv un templu, o baie publică și o casă de locuit.

Cea mai remarcabilă caracteristică a cetății este mausoleul său, care este sculptat în stâncă. Mausoleul este decorat cu fresce care reprezintă scene din viața de apoi. Frescele sunt bine conservate și sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase fresce romane din Europa.

Istorie

Cetatea Abritius Sveshtari a fost construită în secolul al II-lea d.Hr. de către Imperiul Roman. Cetatea a fost construită pentru a controla traficul comercial pe Dunăre și pentru a proteja regiunea de invazii.

Cetatea a fost un important centru comercial și militar pentru Imperiul Roman. Cetatea a fost un loc de comerț pentru mărfuri din întreaga lume. Cetatea a fost, de asemenea, un loc de staționare pentru trupele romane.

Cetatea a fost abandonată în secolul al IV-lea d.Hr., după căderea Imperiului Roman. Cetatea a fost redescoperită în secolul al XIX-lea și a fost excavată în secolul al XX-lea.

Mausoleul

Mausoleul este cea mai remarcabilă caracteristică a cetății. Mausoleul este sculptat în stâncă și este decorat cu fresce. Frescele sunt bine conservate și sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase fresce romane din Europa.

Mausoleul a fost construit în secolul al III-lea d.Hr. Mausoleul a fost construit pentru a găzdui mormântul unui oficial roman important.

Frescele din mausoleu reprezintă scene din viața de apoi. Frescele arată sufletul decedatului urcând la ceruri. Frescele sunt realizate în stilul artei romane clasice.

Importanță

Cetatea Abritius Sveshtari este un sit arheologic important care oferă o perspectivă asupra vieții în Imperiul Roman. Cetatea este, de asemenea, un exemplu remarcabil al artei romane.

Cetatea este o destinație populară pentru turiști. Turiștii vin la cetate pentru a vedea ruinele sale și pentru a afla despre istoria și importanța sa.

Cetatea Abritius Sveshtari este o bijuterie a patrimoniului mondial. Cetatea este un sit arheologic important care oferă o perspectivă asupra vieții în Imperiul Roman. Cetatea este, de asemenea, un exemplu remarcabil al artei romane.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici