Ferma de cerbi de la Cincșor

Ferma de cerbi de la Cincșor – o oază de liniște și relaxare

În inima Munților Făgăraș, la poalele vârfului Negoiu, se află o fermă de cerbi unică în România. Este vorba despre ferma de cerbi de la Cincisor, o oază de liniște și relaxare, unde vizitatorii pot admira aceste animale frumoase și pot afla mai multe despre viața lor.

Ferma a fost înființată în anul 1962 și are o suprafață de aproximativ 100 de hectare. Aici trăiesc aproximativ 100 de cerbi, dintre care 50 sunt cerbi nobili, 30 sunt cerbi lopătari și 20 sunt cerbi lopătari cu coarne negre.

Vizitatorii fermei pot admira cerbii din apropiere, într-un spațiu sigur și amenajat special pentru acest lucru. De asemenea, pot participa la o plimbare ghidată în care vor afla mai multe despre viața cerbilor, despre obiceiurile lor și despre rolul lor în ecosistem.

Ferma de cerbi de la Cincisor este un loc ideal pentru o excursie de o zi în natură. Este un loc unde vă puteți relaxa, vă puteți bucura de frumusețea naturii și puteți învăța mai multe despre aceste animale fascinante.

O zi la ferma de cerbi

Mă trezesc devreme în zori, dornic să încep o nouă zi de aventură. Ascult sunetul păsărilor și mirosul prospețimii dimineții. Îmi pregătesc echipamentul și plec spre ferma de cerbi de la Cincisor.

După o călătorie de aproximativ două ore, ajung la ferma. Îmi las mașina la parcarea amenajată și încep să mă plimb pe aleile fermei.

La început, nu văd niciun cerb. Dar, pe măsură ce mă apropii de pădure, încep să aud sunetul cornelor lor. În curând, văd o turmă de cerbi care pasc liniștiți.

Mă apropii încet de ei și încep să-i admir. Sunt impresionat de mărimea și frumusețea lor. Cerbii au coarne puternice și ochi sclipitori.

După un timp, un cerb se apropie de mine. Îmi miroase mâna și apoi se îndepărtează. Este o experiență uimitoare să fii atât de aproape de aceste animale sălbatice.

Continui să mă plimb prin fermă și să admir cerbii. De asemenea, vizitez un muzeu care prezintă informații despre cerbi și despre viața lor în sălbăticie.

După aproximativ trei ore, este timpul să plec. Sunt obosit, dar fericit. Am avut o zi minunată la ferma de cerbi de la Cincisor.

Sfaturi pentru vizitarea fermei de cerbi

Ferma de cerbi de la Cincisor este deschisă vizitatorilor în fiecare zi, între orele 9:00 și 18:00.
Intrarea costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.
Este recomandat să purtați încălțăminte adecvată pentru drumeții.
Dacă aveți copii mici, este recomandat să luați cu dumneavoastră un rucsac pentru cărucior.
Ferma de cerbi de la Cincisor este un loc unic, care merită vizitat. Este un loc unde vă puteți bucura de frumusețea naturii și puteți învăța mai multe despre aceste animale fascinante.
Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici