Mănăstirea părăsită din piatră de la Vojnovski: o mărturie a trecutului

Într-o zonă pitorească din Bulgaria, în apropierea orașului Silistra, se află o mănăstire părăsită din piatră, cunoscută sub numele de Mănăstirea Vojnovski. Mănăstirea a fost construită în secolul al XIV-lea și a fost un important centru religios și cultural pentru regiunea Dobrogea.

Mănăstirea este construită în stilul bizantin și este formată din două biserici, una mare și una mică. Biserica mare este dedicată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, iar biserica mică este dedicată Sfântului Ioan Botezătorul.

Mănăstirea a fost abandonată în secolul al XVIII-lea, din cauza războaielor și a schimbărilor politice din regiune. În prezent, mănăstirea este o ruină, dar încă păstrează o parte din frumusețea și misterul ei.

Mănăstirea Vojnovski este o mărturie a trecutului bogat al Bulgariei. Este un loc care evocă sentimente de liniște și pace, dar și de tristețe și melancolie.

Istorie

Mănăstirea Vojnovski a fost construită în secolul al XIV-lea, în timpul domniei lui Ivan Asan al II-lea, țarul Bulgariei. Mănăstirea a fost fondată de un grup de călugări, care au venit în această zonă pentru a se ruga și a medita.

Mănăstirea a fost un important centru religios și cultural pentru regiunea Dobrogea. Aici au fost educate generații de călugări și monahi, iar mănăstirea a fost un loc de pelerinaj pentru credincioși din toată Bulgaria.

Mănăstirea a fost abandonată în secolul al XVIII-lea, din cauza războaielor și a schimbărilor politice din regiune. Mănăstirea a fost ocupată de otomani, care au folosit-o ca fortăreață. În secolul al XIX-lea, mănăstirea a fost distrusă de un incendiu.

Ruine

În prezent, Mănăstirea Vojonovski este o ruină. Biserica mare este în ruine, iar biserica mică este parțial distrusă. De asemenea, mai există câteva clădiri anexe, care sunt, de asemenea, în ruine.

În ciuda faptului că este o ruină, Mănăstirea Vojonovski încă păstrează o parte din frumusețea și misterul ei. Ruinele mănăstirii sunt mărturii ale trecutului bogat al Bulgariei și evocă sentimente de liniște și pace, dar și de tristețe și melancolie.

Legende

În jurul Mănăstirii Vojnovski există mai multe legende. Una dintre legende spune că mănăstirea a fost construită de un grup de călugări care au găsit o icoană a Maicii Domnului îngropată în pământ. O altă legendă spune că mănăstirea este bântuită de fantomele călugărilor care au fost uciși în timpul războaielor.

Turism

Mănăstirea Vojnovski este o destinație populară pentru turiști. Mănăstirea este situată într-o zonă pitorească, înconjurată de munți și păduri. Turiștii vin la mănăstire pentru a vedea ruinele sale și pentru a afla despre istoria și legenda ei.

Mănăstirea Vojnovski este un loc care merită vizitat. Este o mărturie a trecutului bogat al Bulgariei și este un loc care evocă sentimente de liniște și pace, dar și de tristețe și melancolie.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici