Plovdiv, un oraș bulgăresc cosmopolit

Plovdiv este un oraș situat în sud-vestul Bulgariei, pe râul Maritsa. Este al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, după Sofia, și este capitala regiunii Plovdiv.

Orașul are o istorie bogată, care datează din epoca tracă. A fost un important centru comercial și cultural de-a lungul istoriei sale, fiind ocupat de greci, romani, bizantini, otomani și bulgari.

Plovdiv este un oraș multicultural și cosmopolit, cu o populație de peste 350.000 de locuitori. Orașul este un important centru economic, cultural și educațional.

Atracții turistice

Plovdiv are o serie de atracții turistice, inclusiv:

  • Centrul istoric: Centrul istoric al orașului este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Acesta este plin de străzi pietruite, biserici medievale, case tradiționale și muzee.
  • Amfiteatrul roman: Amfiteatrul roman din Plovdiv este unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre romane din lume. A fost construit în secolul I d.Hr. și are o capacitate de 30.000 de locuri.
  • Turnul cu ceas: Turnul cu ceas din Plovdiv a fost construit în secolul al XV-lea și este un simbol al orașului.
  • Biserica Sfântul Constantin și Elena: Biserica Sfântul Constantin și Elena este o biserică ortodoxă bulgară din secolul al XIV-lea.
  • Biserica Sfântul Constantin și Elena din Plovdiv
  • Grădina Botanică Plovdiv: Grădina Botanică Plovdiv este o grădină botanică situată în centrul orașului. Este una dintre cele mai mari grădini botanice din Bulgaria și găzduiește peste 10.000 de specii de plante.

Evenimente culturale in orașul Plovdiv

Plovdiv găzduiește o serie de evenimente anuale, inclusiv:

  • Festivalul Internațional de Teatru de la Plovdiv: Festivalul Internațional de Teatru de la Plovdiv este unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din Europa. Are loc în fiecare vară și prezintă spectacole din întreaga lume.
  • Festivalul internațional de muzică Plovdiv: Festivalul internațional de muzică Plovdiv este un festival de muzică clasică care are loc în fiecare vară. prezintă muzică din întreaga lume.
  • Festivalul internațional de film de la Plovdiv: Festivalul internațional de film de la Plovdiv este un festival de film care are loc în fiecare vară. prezintă filme din întreaga lume.

Cum să ajungi

Plovdiv este situat la aproximativ 140 de kilometri de Sofia. Se poate ajunge cu avionul, trenul sau autobuzul.

Cazare

Plovdiv oferă o gamă largă de opțiuni de cazare, inclusiv hoteluri, apartamente și pensiuni.

Gastronomie

Plovdiv oferă o varietate de restaurante care servesc mâncăruri bulgărești și internaționale. Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru vinurile sale de calitate.

Plovdiv este un oraș vibrant și interesant, cu o mulțime de lucruri de văzut și de făcut. Este o destinație excelentă pentru o vacanță sau un city break.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici