Satul Vetrino si lacul Vetrino din Bulgaria

Vetrino este un sat din comuna Vetrino, regiunea Varna, Bulgaria. Este situat pe malul lacului Vetrino, la aproximativ 45 de kilometri de orașul Varna.

Satul are o populație de aproximativ 1.000 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt bulgari, cu o minoritate de turci.

Satul este o destinație populară pentru turiști, care sunt atrași de frumusețea naturală a zonei. Lacul Vetrino este o destinație populară pentru pescuit, înot și recreere. Există, de asemenea, o serie de trasee de drumeție și ciclism în zonă.

În apropierea satului se află ruinele unei cetăți romane, care datează din secolul al II-lea d.Hr. Cetatea a fost construită pentru a proteja zona de invazii.

Vetrino este o destinație relaxantă și liniștită, care oferă o pauză de la agitația vieții moderne.
Lacul Vetrino este un lac artificial situat în regiunea Șumen, Bulgaria. Lacul a fost creat în 1958 prin construirea unui baraj pe râul Vetrino. Lacul are o suprafață de aproximativ 10 kilometri pătrați și o adâncime de până la 20 de metri. Lacul este un popular loc de recreere, oferind posibilități de înot, pescuit, canotaj și alte activități în aer liber.

Va invitam sa vizionati colectia noastra de excursii de o zi aici.

Puteti sa va alaturati grupului nostru de Facebook aici