La refugiul Balea Tunel

Refugiul Balea Tunel este o construcție situată la o altitudine de 2.042 m în Munții Făgăraș din România. Refugiul a fost construit în anul 1981, având forma unui tunel circular, ce a fost săpat în peretele muntelui și acoperit cu o structură metalică și un acoperiș din tablă.

Amplasare

Refugiul Balea Tunel este situat în apropierea lacului Balea și este accesibil pe jos prin traseul turistic care pornește de la cabana Balea Lac, sau prin telecabina de la Balea Cascadă, care oprește în apropiere. De asemenea, refugiul este accesibil și cu mașina, prin șoseaua Transfăgărășan, care este deschisă în perioada mai-octombrie.

Posibilitati de cazare

Refugiul Balea Tunel oferă cazare și alimentație pentru turiști, iar în apropiere există numeroase trasee turistice montane, ce permit explorarea frumuseților naturale din Munții Făgăraș. Refugiul este deschis pe parcursul întregului an, dar este recomandat să vă informați în prealabil cu privire la condițiile meteorologice și la accesibilitate, mai ales în timpul iernii, când pot fi condiții de zăpadă și viscol.

Refugiul Balea Tunel este o destinație populară pentru turiști, care doresc să exploreze Munții Făgăraș și să se bucure de frumusețea naturală a acestor locuri. Refugiul oferă cazare și alimentație, iar zona înconjurătoare este ideală pentru drumeții și excursii în natură.

Alte recomandări

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici