Lacul Capra și Saua Capra

Lacul Capra și Șaua Capra sunt două atracții naturale populare din Munții Făgăraș, România.

Lacul Capra este un lac glaciar situat în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2.230 de metri. Este unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din România, cu o suprafață de aproximativ 26 de hectare și o adâncime maximă de 11 metri.

Lacul este situat într-o vale îngustă, înconjurată de vârfuri înalte, printre care Arpașu Mic (2.406 m), Arpașu Mare (2.431 m), Vânătoarea lui Buteanu (2.507 m) și Iezerul Caprei (2.461 m).

Apele lacului sunt de un albastru-verzui cristalin, iar pe malurile sale se găsește o vegetație bogată, formată din ierburi, flori și arbuști.  Lacul este o destinație populară pentru turiști, fiind accesibil pe jos, din stațiunea Bâlea Lac. Traseul este relativ ușor, cu o durată de aproximativ o oră.

Șaua Capra

Șaua Capra este o trecătoare situată în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2.290 de metri. Este un punct de trecere popular între Valea Caprei și Valea Sâmbetei.

Trecătoarea este formată dintr-o vale largă, cu pante domoale, care oferă priveliști spectaculoase ale Munților Făgăraș.

De pe Șaua Capra se pot vedea, în partea de nord, vârfurile Arpașu Mic, Arpașu Mare și Vânătoarea lui Buteanu. În partea de sud, se pot vedea vârfurile Iezerul Caprei, Iezerul Mare și Corabia.

De asemenea, de pe Șaua Capra se poate vedea Lacul Capra, care se află situat la aproximativ 1,5 kilometri distanță.

Ambele atracții sunt accesibile pe jos, pe trasee marcate.

  • Traseul de la Cabana Capra la lac durează aproximativ 2 ore.
  • Traseul de la Cabana Capra la Șaua Capra durează aproximativ 3 ore.

Lacul și Șaua Capra sunt destinații populare pentru drumeții, camping și alpinism, destinații ideale pentru drumeție intr-o zi de vacanta.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici

Lacul Capra

Lacul Capra

Originea si localizarea geografica

Lacul Capra este un lac glaciar situat în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2.230 de metri. Este unul dintre cele mai mari și mai frumoase lacuri glaciare din România, fiind inclus în Parcul Național Făgăraș.
Lacul Capra este un lac glaciar situat în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2.230 de metri. Este unul dintre cele mai mari și mai frumoase lacuri glaciare din România, fiind inclus în Parcul Național Făgăraș.

Lacul Capra este un lac glaciar situat în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2.230 de metri. Este unul dintre cele mai mari și mai frumoase lacuri glaciare din România, fiind inclus în Parcul Național Făgăraș.

Lacul are o formă ovală, cu o lungime de aproximativ 400 de metri și o lățime de aproximativ 200 de metri. Adâncimea sa maximă este de 16 metri.

Proveniența apei

Lacul  este alimentat de apele topitoare ale ghețarului Capra, care se află în apropiere. De asemenea, lacul este alimentat și de o serie de pâraie care coboară din versanții munților.

Acesta este un loc de o frumusețe naturală deosebită ideal pentru o drumeție de vis unde vei putea admira peisaje precul cele din picturi celebre. Apa sa limpede și albastră reflectă frumusețea munților înconjurători.

Lacul este o destinație populară pentru turiști, fiind accesibil pe jos sau cu telecabina din stațiunea Poiana Brașov.

Cum să ajungi la Lacul Capra

Există două modalități de a ajunge la Lacul Capra:

Pe jos: Traseul începe din stațiunea Poiana Brașov și are o lungime de aproximativ 6 kilometri. Traseul este marcat cu bandă albastră și durează aproximativ 3 ore.
Cu telecabina: Telecabina pleacă din Poiana Brașov și ajunge la Cabana Capra, aflată la o altitudine de 1.500 de metri. De la cabană, se mai parcurg aproximativ 1,5 kilometri pe jos până la lac.

Ce poți face la Lacul Capra

La acest lac poți face o varietate de activități, printre care:

Plimbări cu barca: Pe lac se pot face plimbări cu barca, oferind o perspectivă unică asupra lacului și a munților înconjurători.
Camping: În apropierea lacului există câteva campinguri, unde te poți caza și petrece noaptea în mijlocul naturii.
Trasee de drumeție: În zonă există o serie de trasee de drumeție care oferă vederi spectaculoase asupra lacului și a munților înconjurători.

Lacul Capra este un loc minunat pentru a te relaxa și a te bucura de frumusețea naturii.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici