Mânăstirea rupestra Șinca Veche

Mânăstirea rupestra Șinca Veche
Mânăstirea rupestra Șinca Veche

Mânăstirea rupestra Șinca Veche construită în secolul al XVII-lea,  este formată dintr-un ansamblu de biserici și chilii, săpate în stâncă, pe o pantă abruptă a muntelui. Accesul la mănăstire se face printr-un drum serpentin, care trece printr-un peisaj frumos și spectaculos. Ansamblul este format din biserica mare, Biserica de Jos, care este ridicată în afara stâncii și Biserica de Sus, săpată în stâncă.

Biserica de Sus este cea mai impresionantă din punct de vedere arhitectural și artistic. Aceasta este sculptată în stâncă și prezintă fresce și picturi vechi, care îi conferă o valoare artistică și culturală deosebită. De asemenea, în biserica rupestră se găsesc și unele elemente de arhitectură gotică, ceea ce o face unică în România.

Mănăstirea rupestră Sinaia Veche este un loc important pentru istoria și cultura românească și este considerată una dintre cele mai frumoase atracții turistice din țară. În plus, mănăstirea este un loc de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși și un loc ideal pentru turiștii care doresc să se bucure de frumusețea naturii și să descopere istoria și cultura locală.

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici