Obiective turistice de vizitat in Jud Braila
Stațiunea balneară și Mănăstirea Lacu Sărat
Pe raza comunei Chiscani din județul Brăila există un lac cu apă sărată în jurul căruia s-a format o adevărată stațiune în timp. De fapt, stațiunea se află în vecinătatea orașului Brăila și există o linie de tramvai care face legătura între oraș și stațiune. Aici pot fi făcute tratamente balneare pentru tratarea afecțiunilor precum reumatismul sau artrita. Mai mult, acest loc are unul dintre cele mai prețioase zăcăminte de sare din România. În apropierea stațiunii este așezată și o mănăstire care poartă același nume.
Cetatea Brăilei
Ruinele vechii cetăți a Brăilei, atestată documentar din 1368, și-a lăsat amprenta peste oraș. Cetatea a fost construită datorită accesului la Dunăre, în portul căreia se importau mărfuri diverse. Centrul istoric al municipiului Brăila păstrează și în prezent urmele acestei cetăți și tunelurile subterane folosite de turci.
Castelul de Apă din Brăila
Castelul de Apă este unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului Brăila, fiind o clădire care a fost numită monument istoric. Castelul a fost construit în 1912 de către arhitectul Elie Radu, care a reușit o performanță pentru acea perioadă: aceea de a alimenta cu apă jumătate din populația orașului. Dintr-o perspectivă mai turistică, acesta a fost primul restaurant și bar rotator din țară. În momentul actual castelul este inclus într-un proiect de reabilitare, pentru a putea fi redat în uz.
Orologiul din Brăila
Piața Traian din municipiul Brăila adăpostește un alt monument istoric din județ, un orologiu vechi de mai bine de 100 de ani. Orologiul, construit în anul 1909 de P. Naum Petru, este considerat un simbol al vechiului oraș și acesta încă funcționează la secundă. Se spune că în timpul primului război mondial trupele sovietice voiau să dărâme orologiul, însă în final au atârnat doar în vârful acestuia simbolul comunist secera și ciocanul.
Faleza Dunării
În caz că nu știai, Brăila este situat pe malul stâng al Dunării și are din acest motiv un port și o stradă de promenadă numită de mulți drept faleza Dunării. Pe lângă debarcader, pe faleză există restaurante la care îți poți savura cina sau o băutură în timp ce te bucuri de priveliștea care te înconjoară.
Parcul Monument din Brăila
Acest parc este considerat o oază de liniște în mijlocul orașului și poartă numele de Parc Monument datorită unui pod construit în 1833 (în același an cu parcul) care făcea legătura cu un monument al eroilor de la 1828. Deși monumentul a fost distrus de turci la începutul anilor 1900, parcul și-a păstrat numele. Este unul dintre cele mai mari parcuri dintr-un oraș românesc (90 ha).
Insula Mică a Brăilei
Insula Mică a Brăilei este asemuită Deltei Dunării și este unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din țara noastră. Este un parc imens, vizitat de turiștii care se pot plimba cu barca cu vâsle sau șalupa pe apă, printre vegetația care oferă un peisaj de neuitat și printre speciile de păsări protejate de lege care se află aici (printre care și acvila codalb, una dintre cele mai mari păsări zburătoare). Sunt puse la dispoziția turiștilor 16 trasee turistice în zonă, fiecare durează în jur de 3 sau 5 ore și care vă pot ajuta să descoperiți frumusețea locului.