Pivnița Marelui Paharnic

Pivnița Marelui Paharnic

Pivnița Marelui Paharnic este o atracție turistică situată în incinta complexului hotelier și restaurant Casa Comana, din județul Giurgiu, România. Aceasta este refacere dupa o  pivniță veche de aproximativ 300 de ani. Ea este considerată una dintre cele mai mari și mai bine păstrate pivnițe din sudul României.

Istoria locului

Pivnița originara a fost construită în secolul al XVIII-lea și a fost folosită initial pentru a depozita vinul produs în podgoriile din zona Comana. Mai târziu, a devenit proprietatea marelui paharnic al țării, care a utilizat-o pentru a depozita vinurile sale prețioase.

Pivnița are o capacitate de stocare de peste 15.000 de litri de vin și este construită din piatră și cărămidă, cu bolti late și arcade elegante.

Zona de degustări

În interior, există o zonă de degustare de vinuri si branzeturi fine. Aici turiștii pot încerca vinurile locale și pot învăța mai multe despre procesul de producție a vinului din zona Comana. Pivnița este deschisă publicului și poate fi vizitată cu ghidaj specializat. Vizitatorii pot explora pivnița și pot admira colecția de butoaie și sticle de vin vechi, precum și alte obiecte folosite în producția și depozitarea vinului.

Pivnița Marelui Paharnic de la Casa Comana este o atracție turistică unică, cu o istorie îndelungată și o arhitectură impresionantă. Dacă sunteți pasionat de vinuri și istorie, vă recomand să vizitați această pivniță minunată și să descoperiți tradiția viticolă din zona Comana.

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici