Cetatea Hărman

Cetatea Hărman este o biserică-cetate fortificată situată în orașul Hărman din județul Brașov. A fost construită în secolul al XIII-lea pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea.
Cetatea are o formă ovală, cu o circumferință de aproximativ 400 de metri. Este înconjurată de un zid dublu de apărare, cu șapte turnuri de apărare și un turn clopotniță. Zidurile au o înălțime de până la 12 metri și sunt prevăzute cu creneluri.

Turnul clopotniță este cel mai înalt punct al cetății, cu o înălțime de 38 de metri. Este prevăzut cu o galerie de lemn, de unde se poate admira o priveliște panoramică a împrejurimilor.

În interiorul cetății se află biserica evanghelică, care a fost construită în stil gotic în secolul al XV-lea. Biserica are o navă centrală și două nave laterale. În interiorul bisericii se află o colecție de covoare anatolice din secolul al XVI-lea.

Cetatea Hărman este una dintre cele mai importante biserici fortificate din Transilvania. A fost inclusă în lista patrimoniului mondial UNESCO în anul 1993.

Cetatea a fost folosită ca loc de refugiu pentru locuitorii din Hărman în timpul atacurilor otomane. În secolul al XVII-lea, cetatea a fost transformată într-un depozit de provizii.

Astăzi, Cetatea Hărman este o destinație turistică populară. Este deschisă vizitatorilor pe tot parcursul anului.

Alte recomandări din site

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici