Mănăstirea Corbii de Piatră, o minune a naturii

Mănăstirea Corbii de Piatră

Mănăstirea Corbii de Piatră este unică în România prin faptul că are două altare pe un singur naos. Acest lucru se datorează faptului că mănăstirea a fost construită în două etape, prima în secolul al XIV-lea și a doua în secolul al XV-lea.

Este o mănăstire rupestră din România, situată în satul Jgheaburi, comuna Corbi, județul Argeș. Mănăstirea este un ansamblu rupestru din secolul al XIV-lea, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab. Biserica mănăstirii este săpată în stâncă (gresie).

Mănăstirea este situată într-un cadru natural pitoresc, la poalele Munților Făgăraș.

Munții Făgăraș sunt un lanț muntos din Carpații Meridionali, care se întinde pe o lungime de aproximativ 100 de kilometri. Munții sunt cunoscuți pentru peisajele lor uimitoare, inclusiv vârfuri înzăpezite, păduri dese și lacuri glaciare.

Biserica mănăstirii este săpată într-un perete vertical de stâncă, cu o înălțime de aproximativ 30 de metri.

Mănăstirea Corbii de Piatră este o destinație turistică populară, fiind vizitată de mii de oameni în fiecare an. Mănăstirea este accesibilă pe jos, urcând pe un drum abrupt care duce la vârful stâncii.

Istorie

Istoria Mănăstirii Corbii de Piatră este necunoscută în totalitate. Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1512, dar se crede că aceasta a fost construită în secolul al XIV-lea.

Mănăstirea a fost reînființată în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab. În această perioadă, biserica mănăstirii a fost extinsă și au fost adăugate două altare.

În secolul al XVII-lea, mănăstirea a fost abandonată, din cauza războaielor și a tulburărilor politice. Mănăstirea a fost redeschisă în secolul al XIX-lea, dar a fost din nou abandonată în perioada comunistă.

În 1990, mănăstirea a fost redeschisă din nou și este în prezent locuită de o comunitate de călugări.

Importanță

Mănăstirea Corbii de Piatră este o importantă atracție turistică și un monument istoric de importanță națională. Mănăstirea este un simbol al culturii și spiritualității românești.

Alte recomandări din site

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici