Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol este un lac sărat situat în județul Constanța, România. Este cel mai mare lac sărat din România și unul dintre cele mai mari din Europa. Lacul este situat la aproximativ 20 de kilometri sud de Constanța, în apropierea orașului Techirghiol.

Lacul Techirghiol are o suprafață de aproximativ 11 km² și o adâncime de până la 12 metri. Apa lacului este sărată, cu o concentrație de sare de aproximativ 20%. Lacul este cunoscut pentru proprietățile sale curative, fiind folosit pentru tratarea afecțiunilor reumatice, dermatologice și ale sistemului nervos.

Lacul este o destinație populară de vacanță, atât pentru români, cât și pentru turiștii străini. Lacul este înconjurat de o serie de stațiuni balneare, care oferă o varietate de facilități și servicii pentru turiști.

Lacul Techirghiol, o atracție turistica de vara

În timpul verii, Techirghiol este o destinație populară pentru înot, plajă și sporturi nautice. Lacul este, de asemenea, o destinație populară pentru observarea păsărilor, deoarece găzduiește o varietate de specii de păsări migratoare.

Proprietăți curative ale lacului Techirghiol:

Apa sărată a lacului are efecte benefice asupra pielii, ajutând la tratarea afecțiunilor dermatologice, cum ar fi psoriazisul, eczema și acneea.
Sulfura conținută în apa lacului are efecte antiinflamatoare, ajutând la tratarea afecțiunilor reumatice, cum ar fi artrita și reumatismul.
Bromul conținut în apa lacului are efecte sedative, ajutând la tratarea afecțiunilor sistemului nervos, cum ar fi insomnia și stresul.
Lacul Techirghiol este o destinație valoroasă pentru România, fiind o sursă importantă de sănătate și recreere.

Alte recomandări din site

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici