Peștera Devetashka, Bulgaria

Peștera Devetashka, Bulgaria

Peștera Devetashka este una dintre cele mai importante atracții turistice din Bulgaria. Este situată în apropierea satului Devetaki, la aproximativ 30 de kilometri de Loveci. Peștera este cunoscută pentru dimensiunile sale impresionante, dar și pentru forma sa unică.

Peștera Devetashka are o lungime totală de aproximativ 2.400 de metri și o suprafață de aproximativ 7.000 de metri pătrați. Este formată din mai multe săli, dintre care cea mai mare este Sala Mare, cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați. Sala Mare este caracterizată de șapte găuri mari în tavan, care conferă peșterii un aspect unic.

Peștera Devetashka este locuită de o colonie de lilieci, care numără aproximativ 30.000 de indivizi. Liliecii sunt o parte importantă a ecosistemului peșterii și contribuie la dispersarea semințelor și la controlul insectelor.

Peștera Devetashka a fost locuită de oameni încă din paleolitic. În peșteră au fost descoperite numeroase artefacte arheologice, care datează din perioada neoliticului, din epoca bronzului și din epoca fierului.

Peștera Devetashka este deschisă vizitatorilor pe tot parcursul anului. Turul peșterii durează aproximativ o oră.

Alte recomandări din site

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici