Castelul de lut din Valea Zânelor

Castelul de lut din Valea Zânelor este o atracție turistică populară. El este situat în apropierea satului Porumbacu de Sus din județul Sibiu, România. Castelul este construit în întregime din lut, paie și lemn, iar arhitectura sa unică și spectaculoasă. Asta îl face unul dintre cele mai populare locuri turistice din zonă.

Castelul de lut din Valea Zânelor

Castelul de lut a fost construit în anul 2014 de către un cuplu de artiști români, Ioana și Vlad Dârda, care și-au dorit să creeze un loc de basm, unde oamenii să se poată relaxa și să se bucure de frumusețea naturii. Castelul are o arhitectură inspirată din stilul medieval și este format dintr-un complex de clădiri construite din lut și acoperite cu stuf.

Arhitectura

Pe lângă arhitectura sa spectaculoasă, Castelul de lut oferă și o serie de facilități turistice, precum o cafenea, un restaurant și un spa, care sunt construite în același stil unic din lut și lemn. De asemenea, vizitatorii pot participa la ateliere de creație, cum ar fi sculptura în lut sau pictura pe sticlă.

Castelul de lut din Valea Zânelor este un loc ideal pentru turiștii care doresc să se bucure de frumusețea naturii și să descopere cultura și tradițiile românești.
Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici