Rezervația Naturală Dumbrava Vadului

Rezervația Naturală Dumbrava Vadului este o arie protejată situată în județul Alba, România. Rezervația acoperă o suprafață de aproximativ 2.000 de hectare și este formată dintr-o pădure de stejar și carpen, cu o biodiversitate bogată și o serie de atracții naturale spectaculoase.

Dumbrava Vadului este un loc ideal pentru turiștii care doresc să se bucure de natura în stare pură și să descopere flora și fauna locală. În rezervație trăiesc peste 100 de specii de păsări, printre care vulturi, șoimi, ulii sau ciocănitoare, dar și o serie de mamifere, precum mistreți, lupi, vulpi sau râși.

Printre cele mai populare atracții turistice din Dumbrava Vadului se numără defileul Râului Vadului, care străbate rezervația și oferă priveliști spectaculoase, dar și cascadele de pe Pârâul Seaca și Pârâul Cibului. De asemenea, în Dumbrava Vadului se găsesc mai multe trasee de drumeție și ciclism, care oferă turiștilor oportunitatea de a explora frumusețile naturale ale zonei.

Dumbrava Vadului este un loc ideal pentru cei care doresc să petreacă timp în natură și să se bucure de frumusețea pădurii de stejar și carpen. Rezervația este un exemplu de conservare a naturii și un loc important pentru protecția biodiversității din regiune.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici