featured image

Bisericile rupestre de la Ivanovo

Bisericile rupestre de la Ivanovo sunt un complex de biserici și capele săpate în stâncă. Obiectivul turistic este situat pe malurile râului Rusenski Lom, la aproximativ 20 de kilometri de Ruse, Bulgaria. Complexul este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. El este considerat unul dintre cele mai importante situri arheologice din Bulgaria si reprezinta un loc foarte vizitat de turiști in excursii de 1 zi.

Bisericile au fost construite în perioada medievală, între secolele al XIII-lea și al XIV-lea. Ele au fost folosite de călugării ortodocși. Aceste fresce decorează bisericile si sunt unele dintre cele mai bine conservate din Bulgaria. Ele oferă o imagine vie a vieții religioase din această perioadă.

Biserica Îngropată

Biserica îngropată este cea mai mare dintre bisericile rupestre. Biserica este cunoscută pentru frescele sale care înfățișează scene din viața lui Iisus Hristos și a sfinților. Biserica Sf. Gheorghe este, de asemenea, importantă pentru frescele sale. Frescele   înfățișează viața Sfântului Gheorghe, un erou popular în cultura bulgară.

Bisericile rupestre de la Ivanovo sunt un loc fascinant care oferă o privire asupra istoriei și culturii Bulgariei. Chiar merita saa iti petreci aici o zi de vacanta.  Complexul este o destinație populară pentru turiști. De asemenea el este un loc important pentru cercetarea arheologică.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici