featured image

Burgas, o destinație turistică vibrantă și captivantă

Burgas, o destinație turistică vibrantă și captivantă

Burgas este un oraș situat pe coasta Mării Negre din Bulgaria. Este al patrulea oraș ca mărime din țară și o destinație turistică populară, atât pentru turiștii bulgari, cât și pentru cei străini.

Orașul are o istorie bogată, care datează din epoca tracă. A fost un important centru comercial și cultural de-a lungul istoriei sale, fiind ocupat de greci, romani, bizantini, otomani și bulgari.

Este un oraș multicultural și cosmopolit, cu o populație de peste 200.000 de locuitori. Orașul este un important centru economic, cultural și educațional.

Atracții turistice

Burgas oferă o serie de atracții turistice, inclusiv:

  • Centrul istoric: Centrul istoric al orașului este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Acesta este plin de străzi pietruite, biserici medievale, case tradiționale și muzee.
  • Piața Orașului Vechi: Piața Orașului Vechi este o piață tradițională bulgară, unde puteți găsi o varietate de produse locale, inclusiv fructe, legume, carne, pește și produse de artizanat.
  • Sea Garden: Sea Garden este un parc mare situat în apropierea centrului orașului. Este un loc popular pentru a face o plimbare, a merge cu bicicleta sau a face o baie în mare.
  • St. Anastasia Isle: St. Anastasia Isle este o insulă situată în apropierea coastei Burgasului. Insula este cunoscută pentru ruinele sale bizantine și pentru plaja sa sălbatică.
  • Nesebar: Nesebar este un oraș antic situat la aproximativ 30 de kilometri de Burgas. Orașul este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este cunoscut pentru arhitectura sa medievală bine conservată.

Evenimente

Burgas găzduiește o serie de evenimente anuale, inclusiv:

  • Festivalul Internațional de Film de la Burgas este un festival de film care are loc în fiecare vară.
  • Festivalul Internațional de Artă de la Burgas este un festival de artă care are loc în fiecare vară.
  • Festivalul Internațional de Jazz de la Burgas este un festival de jazz care are loc în fiecare vară unde chiar merita sa-ti petreci o zi de vacanta.

Cum să ajungi in Burgas.

Burgas este situat la aproximativ 400 de kilometri de Sofia. Se poate ajunge cu avionul, trenul sau intr-o excursie Hey Travel cu autocarul.

Cazare

Orasul ne oferă o gamă largă de opțiuni de cazare, inclusiv hoteluri, apartamente și pensiuni.

Gastronomie

Orașul oferă o varietate de restaurante care servesc mâncăruri bulgărești și internaționale. Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru vinurile sale de calitate. fiind la o distanta destul de mare de Bucuresti, nu este recomandat in excursii de 1 zi ci in excursii de 2 zile sau mai multe zile.

Burgasul este o destinație turistică vibrantă și captivantă, care oferă o combinație de istorie, cultură și frumusețe naturală. Orașul este o alegere excelentă pentru o vacanță sau un city break.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici