featured image

Cabana Curmătura: un refugiu în inima Munților Piatra Craiului

În inima Munților Piatra Craiului, la o altitudine de 1.470 de metri, se află Cabana Curmătura. Cabana este situată într-o zonă pitorească, la poalele Vârfului Turnul, și oferă o priveliște spectaculoasă asupra munților.

Cabana a fost construită în anul 1923 de către Societatea Alpină Română și a fost renovată în anul 2010. Cabana are o capacitate de 80 de locuri și oferă cazare în camere de 4, 6 și 8 paturi. De asemenea, cabana are un restaurant, o terasă și o cameră de zi.

Cabana Curmătura este un punct de plecare ideal pentru numeroase trasee montane, inclusiv:

Traseul spre Vârful Turnul: un traseu de dificultate medie, cu o durată de aproximativ 3 ore.
Traseul spre Vârful Piatra Craiului: un traseu de dificultate dificilă, cu o durată de aproximativ 6 ore.
Traseul spre Vârful La Om: un traseu de dificultate medie, cu o durată de aproximativ 4 ore.
Cabana Curmătura este un loc ideal pentru iubitorii de munte. Cabana oferă o experiență unică, într-o zonă naturală de o frumusețe rară.

Povestea unei excursii de o zi de vacanta la Cabana Curmătura

Cabana Curmătura este un loc magic, care te poartă într-o lume de poveste. Aici, timpul se oprește și te poți bucura de liniștea și frumusețea naturii.

Într-o zi de vară, am urcat la Cabana Curmătura. Am pornit din satul Peștera, pe un traseu de dificultate medie. Drumul a fost lung și obositor, dar peisajul a fost superb.

Când am ajuns la cabană, am fost întâmpinat de o priveliște uimitoare. Munții se întindeau în jurul meu, ca niște ziduri de piatră. Cerul era albastru și senin, iar soarele strălucea puternic.

Am urcat în cabană și m-am cazat într-o cameră de 4 paturi. Camera era simplă, dar confortabilă. Am ieșit pe terasă și am admirat priveliștea.

A fost o zi perfectă. Am mâncat o cină delicioasă la restaurantul din cabană și apoi am ieșit la plimbare, un fel de minidrumetii prin împrejurimi. Am văzut căprioare, marmote și alte animale sălbatice.

La apusul soarelui, am revenit la cabană. Am stat pe terasă și am admirat cum soarele se scufunda în spatele munților. A fost un moment de neuitat.

Am petrecut două nopți la Cabana Curmătura și am avut parte de o experiență de neuitat. Este ceva mai mult decât atunci când mergi in excursii de 1 zi. Cabana este un loc special, care te va face să te îndrăgostești de munte.

Cabana Curmătura este un loc unic, care merită vizitat de orice iubitor de munte. Cabana oferă o experiență de neuitat, într-o zonă naturală de o frumusețe rară.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici