featured image

Canionul Emen Ekopateca Hotnitsa: o oază de frumusețe naturală în Bulgaria

Bulgaria este o țară cu o frumusețe naturală impresionantă, care include munți, păduri, lacuri și râuri. Una dintre cele mai spectaculoase atracții naturale din Bulgaria este Canionul Emen, situat în apropierea orașului Hotnitsa.

Canionul Emen este un canion săpat de râul Negovanka. El se întinde pe o lungime de aproximativ 1 kilometru și are o adâncime de până la 120 de metri. Pereții canionului sunt formați din calcar și dolomite.  Acești pereți au fost modelați de apa râului de-a lungul a milioane de ani.

În interiorul canionului se află Ekopateca Hotnitsa. Ea este o rezervație naturală care găzduiește o varietate de plante și animale. Printre speciile de plante care pot fi găsite aici se numără stejari, fagi, arțari, pini și liliac. În ceea ce privește fauna, în Ekopateca Hotnitsa trăiesc o serie de mamifere, păsări, reptile și amfibieni, inclusiv căprioare, iepuri, vulpi, șoimi, bufnițe, șopârle și broaște.

Canionul Emen și Ekopateca Hotnitsa sunt o destinație populară pentru drumeții, alpinism și observarea păsărilor. Traseul de drumeție este perfect pentru o zi de vacanta si el străbate canionul este bine amenajat și oferă priveliști spectaculoase asupra pereților săi verticali. De asemenea, există o serie de poteci care duc la diferite puncte de vedere, de unde se pot admira cascadele și lacurile din canion.

O excursie de 1 zi la Canionul Emen Ekopateca Hotnitsa este o experiență de neuitat, care oferă o oportunitate de a se bucura de frumusețea naturală a Bulgariei.

Iată câteva informații suplimentare despre Canionul Emen Ekopateca Hotnitsa:

Cum se ajunge la Canionul Emen: 

Canionul Emen este situat la aproximativ 10 kilometri de orașul Hotnitsa. Hotnitsa care se află la aproximativ 227 kilometri de Sofia.

  • Orar de funcționare: Ekopateca Hotnitsa este deschisă zilnic, între orele 9:00 și 18:00.
  • Taxă de intrare: Taxa de intrare în Ekopateca Hotnitsa este de 5 leva pentru adulți și 2 leva pentru copii.

Recomandări:

  • Este recomandat să purtați încălțăminte adecvată pentru drumeții, deoarece traseul poate fi accidentat în anumite zone.
  • Este important să vă hidratați corespunzător, deoarece traseul poate fi lung și solicitant.
  • Nu uitați să luați cu dvs. apă și gustări ca intr-o zi de vacanta.

O excursie la Canionul Emen Ekopateca Hotnitsa este o modalitate excelentă de a vă bucura de frumusețea naturală a Bulgariei.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici