featured image

Castelul Peleș

Castelul Peleș: o bijuterie arhitecturală în inima României

Castelul Peleș este una dintre cele mai populare destinații turistice din România. Situat în Sinaia, județul Prahova, castelul a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea de către regele Carol I al României.

Castelul Peleș, una dintre cele mai populare atracții turistice din România

Castelul Peleș este una dintre cele mai populare destinații turistice din România. Situat în Sinaia, județul Prahova, castelul a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea de către regele Carol I al României.

Castelul Peleș este un exemplu remarcabil de arhitectură neo renascentistă. Este construit din piatră și cărămidă și are o suprafață de peste 130.000 de metri pătrați. Castelul are 160 de camere, 30 de săli de recepție și 60 de băi.

Partea oficiala si partea privata a Castelului Peleș

Castelul Peleș este împărțit în două părți: o parte oficială, care a fost folosită de familia regală pentru ceremonii și recepții, și o parte privată, care a fost folosită ca reședință.

Partea oficială a castelului include săli de recepție somptuoase, cum ar fi Sala Tronului, Sala de Muzică și Sala de Marmură. Partea privată a castelului include camere confortabile, cum ar fi dormitoarele regale și dormitorul reginei Elisabeta.

Castelul este înconjurat de un parc frumos, care include o grădină engleză, o grădină japoneză și o grădină zoologică. Parcul este un loc minunat pentru a face o plimbare sau pentru a face o picnic.

Castelul este o atracție turistică populară, atât pentru români, cât și pentru turiștii străini ideala pentru o zi de vacanta. Castelul este deschis publicului pentru vizitare și oferă o varietate de tururi ghidate.

Iată câteva dintre activitățile pe care le puteți face la Castelul Peleș:

Vizitați interiorul castelului și aflați despre istoria și arhitectura acestuia.
Faceți o plimbare prin parcul frumos din jurul castelului.
Vizitați grădina zoologică din parc.
Luați o excursie de o zi ghidată care vă va ajuta să aflați mai multe despre castel și despre familia regală română.
Castelul este o destinație de vacanță perfectă pentru o zi de relaxare și explorare.

Oferă o combinație de frumusețe arhitecturală, peisaj pitoresc și activități interesante.
Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici