featured image

Cheile Vârghișului

Cheile Vârghișului sunt o rezervație naturală de tip mixt situată în Munții Perșani, la limita dintre județele Covasna și Harghita. Rezervația este formată dintr-o vale îngustă și adâncă, străbătută de râul Vârghiș, și din numeroase formațiuni geomorfologice, inclusiv stânci calcaroase, turnuri, creste, doline, avene și peșteri.
Cheile au o lungime de aproximativ 4 kilometri și o lățime care variază între 3 și 50 de metri. Pârâul Vârghiș a săpat aceste chei de-a lungul a mii de ani, creând un peisaj spectaculos.

Rezervația Cheile Vârghișului este un important habitat pentru o varietate de plante și animale, inclusiv lilieci, păsări și mamifere. Cheile sunt, de asemenea, o destinație populară pentru drumeții și alpinism.

Unul dintre cele mai populare trasee de drumeție din Cheile Vârghișului este traseul marcat cu cruce albastră, care traversează cheile de la un capăt la altul. Traseul are o lungime de aproximativ 4 kilometri și durează aproximativ 2 ore pentru a fi parcurs.

Pe traseu, vizitatorii pot vedea numeroase formațiuni geomorfologice, inclusiv stânci calcaroase, turnuri, creste, doline, avene și peșteri. De asemenea, vizitatorii pot vedea o varietate de plante și animale, inclusiv lilieci, păsări și mamifere.

Cheile Vârghișului sunt o destinație turistică excelentă pentru cei care caută o experiență naturală unică si sunt ideale pentru a-ti petrece o zi de vacanta.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici