featured image

Ferma de midii de la Dalboka: o minune a naturii și a tehnologiei

Ferma de midii de la Dalboka. În nord-estul Bulgariei, în apropierea orașului Kavarna, se află Ferma de midii de la Dalboka. Ferma este situată într-o zonă unică, în Golful Kaliakra, și este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru tehnologia de ultimă generație folosită pentru cultivarea midiilor.

Ferma a fost înființată în anul 1994 și este specializată în cultivarea midiilor din soiul “Muthilus Gallaprovincialic”. Midiile sunt crescute în sisteme de tăvi plutitoare, care sunt suspendate de la suprafața apei. Acest sistem permite midiilor să se hrănească cu planctonul bogat din Marea Neagră.

Ferma are o suprafață de aproximativ 100 de hectare și produce anual aproximativ 1.000 de tone de midii. Midiile de la Dalboka sunt exportate în întreaga lume și sunt apreciate pentru gustul lor delicios și pentru proprietățile lor nutritive.

Ferma de midii este o minune a naturii și a tehnologiei. Ferma este o sursă importantă de venit pentru localnici și este un exemplu de dezvoltare durabilă.

Istorie

Ferma de midii a fost înființată în anul 1994 de către o companie bulgară. Ferma a fost construită pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare, în Golful Kaliakra.

În primele decenii de funcționare, ferma a folosit un sistem de cultivare tradițional, bazat pe tăvi plutitoare. În anul 2010, ferma a fost modernizată și a trecut la un sistem de cultivare mai eficient, bazat pe tehnologia de ultimă generație.

Tehnologie

Ferma de midii de la Dalboka folosește o tehnologie de ultimă generație pentru cultivarea midiilor. Ferma folosește un sistem de tăvi plutitoare, care sunt suspendate de la suprafața apei. Acest sistem permite midiilor să se hrănească cu planctonul bogat din Marea Neagră.

Ferma folosește, de asemenea, un sistem de control automat pentru a monitoriza creșterea midiilor. Acest sistem permite fermei să obțină o producție constantă de midii de înaltă calitate.

Producție de midii

Ferma de midii de la Dalboka produce anual aproximativ 1.000 de tone de midii. Midiile de la Dalboka sunt exportate în întreaga lume și sunt apreciate pentru gustul lor delicios și pentru proprietățile lor nutritive.

Importanță economică

Ferma este o sursă importantă de venit pentru localnici. Ferma creează locuri de muncă și contribuie la dezvoltarea economică a regiunii.

Dezvoltare durabilă

Ferma de midii este un exemplu de dezvoltare durabilă. Ferma folosește o tehnologie care nu poluează mediul și care respectă echilibrul ecologic.

Ferma este, de asemenea, implicată în proiecte de conservare a mediului. Ferma susține programe de replantare a pădurilor de pe coasta Mării Negre.

Ferma de midii de la Dalboka este o minune a naturii și a tehnologiei. Ferma este o sursă importantă de venit pentru localnici și este un exemplu de dezvoltare durabilă.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici