featured image

Lacul Capra și Saua Capra

Lacul Capra și Șaua Capra sunt două atracții naturale populare din Munții Făgăraș, România.

Lacul Capra este un lac glaciar situat în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2.230 de metri. Este unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din România, cu o suprafață de aproximativ 26 de hectare și o adâncime maximă de 11 metri.

Lacul este situat într-o vale îngustă, înconjurată de vârfuri înalte, printre care Arpașu Mic (2.406 m), Arpașu Mare (2.431 m), Vânătoarea lui Buteanu (2.507 m) și Iezerul Caprei (2.461 m).

Apele lacului sunt de un albastru-verzui cristalin, iar pe malurile sale se găsește o vegetație bogată, formată din ierburi, flori și arbuști.  Lacul este o destinație populară pentru turiști, fiind accesibil pe jos, din stațiunea Bâlea Lac. Traseul este relativ ușor, cu o durată de aproximativ o oră.

Șaua Capra

Șaua Capra este o trecătoare situată în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2.290 de metri. Este un punct de trecere popular între Valea Caprei și Valea Sâmbetei.

Trecătoarea este formată dintr-o vale largă, cu pante domoale, care oferă priveliști spectaculoase ale Munților Făgăraș.

De pe Șaua Capra se pot vedea, în partea de nord, vârfurile Arpașu Mic, Arpașu Mare și Vânătoarea lui Buteanu. În partea de sud, se pot vedea vârfurile Iezerul Caprei, Iezerul Mare și Corabia.

De asemenea, de pe Șaua Capra se poate vedea Lacul Capra, care se află situat la aproximativ 1,5 kilometri distanță.

Ambele atracții sunt accesibile pe jos, pe trasee marcate.

  • Traseul de la Cabana Capra la lac durează aproximativ 2 ore.
  • Traseul de la Cabana Capra la Șaua Capra durează aproximativ 3 ore.

Lacul și Șaua Capra sunt destinații populare pentru drumeții, camping și alpinism, destinații ideale pentru drumeție intr-o zi de vacanta.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici