featured image

Mânăstirea Dryanovo

Mănăstirea Dryanovo este o mănăstire ortodoxă bulgară situată în Valea râului Andaka, în Parcul Natural Bulgarka, în partea centrală a Bulgariei, la cinci kilometri de orașul Dryanovo. A fost fondată în secolul al XII-lea, în timpul celui de-al doilea Imperiu Bulgar și este dedicată Arhanghelului Mihail.

Mănăstirea este situată într-o zonă pitorească, înconjurată de munți și păduri. Complexul mănăstiresc este format din mai multe biserici, chilii și alte clădiri.

Cea mai importantă clădire a mănăstirii este Biserica Arhanghelului Mihail, care a fost construită în secolul al XIII-lea. Biserica este o clădire de o frumusețe deosebită, cu fresce care înfățișează scene din viața lui Iisus Hristos și a sfinților.

Alte clădiri importante ale mănăstirii includ Biserica Sf. Nicolae, Biserica Sf. Gheorghe și Biserica Sf. Parascheva.

Mănăstirea Dreanovo a jucat un rol important în istoria Bulgariei. În timpul Renașterii Bulgare, mănăstirea a fost un important centru cultural și religios.

Mănăstirea este o atracție turistică populară. Turiștii pot vizita mănăstirea și pot afla despre istoria și cultura ei.

Istoric

Mănăstirea Dreanovo a fost fondată în secolul al XII-lea, în timpul celui de-al doilea Imperiu Bulgar. Mănăstirea a fost construită pe locul unei vechi biserici din secolul al X-lea.

În secolul al XIII-lea, mănăstirea a fost reconstruită și extinsă. În această perioadă, au fost construite Biserica Arhanghelului Mihail, Biserica Sf. Nicolae și Biserica Sf. Gheorghe.

În timpul Renașterii Bulgare, mănăstirea a fost un important centru cultural și religios. Mănăstirea a fost un centru de învățământ și de artă.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici