featured image

Peștera Backo Kiro

Peștera Bacho Kiro este o peșteră carstică situată în Bulgaria, la aproximativ 5 km vest de orașul Dryanovo. Peștera este cunoscută pentru descoperirile sale arheologice, care datează din Paleoliticul superior.

Peștera este formată din patru niveluri, care se întind pe o lungime de aproximativ 3,5 km. Galeriile peșterii sunt decorate cu stalactite și stalagmite, precum și cu picturi rupestre.

În 1994, o echipă de cercetători bulgari a descoperit în peșteră urme de locuire umană datând din Paleoliticul superior. Aceste descoperiri au fost prezentate în revista Nature și au fost considerate a fi printre cele mai importante din Europa.

Printre descoperirile arheologice se numără unelte de piatră, figurine umane și animale, precum și resturi de faună și floră. Aceste descoperiri sugerează că peștera a fost locuită de oameni moderni timpurii, care au vânat și cules în zonă.

Peștera Bacho Kiro este o atracție turistică populară. Turiștii pot vizita peștera și pot afla despre descoperirile arheologice care au fost făcute aici.

Importanța arheologică a Peșterii Bacho Kiro

Peștera Bacho Kiro este importantă din punct de vedere arheologic deoarece oferă dovezi ale prezenței oamenilor moderni timpurii în Europa. Descoperirile arheologice din peșteră sugerează că oamenii moderni au ajuns în Europa acum aproximativ 45.000 de ani.

Aceste descoperiri sunt importante deoarece schimbă înțelegerea noastră asupra istoriei umane. Până la descoperirea peșterii Bacho Kiro, se credea că oamenii moderni au ajuns în Europa cu aproximativ 40.000 de ani în urmă.

Peștera Bacho Kiro este, de asemenea, importantă deoarece oferă dovezi ale vieții oamenilor moderni timpurii. Descoperirile arheologice din peșteră sugerează că oamenii moderni din Europa erau vânători-culegători care trăiau în grupuri mici.

Aceste descoperiri sunt importante deoarece oferă o imagine mai clară a modului în care trăiau oamenii moderni timpurii.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici