featured image

Varna, o destinație turistica de vara

Varna este al treilea oraș ca mărime din Bulgaria, situat pe coasta Mării Negre. Este un oraș istoric, cu o istorie care datează din secolul al VII-lea î.Hr. Orașul este cunoscut pentru plajele sale frumoase, grădinile sale luxuriante și arhitectura sa istorică.

Atracții turistice la Varna

Aceasta staiune are o serie de atracții turistice, inclusiv:

Catedrala Adormirii Maicii Domnului: Catedrala Adormirii Maicii Domnului este o catedrală ortodoxă bulgară din secolul al XI-lea. Este una dintre cele mai mari catedrale din Bulgaria și este cunoscută pentru frescele sale bine conservate.

Muzeul Arheologic: Muzeul Arheologic găzduiește o colecție impresionantă de artefacte din epoca tracă, inclusiv o necropolă din secolul al V-lea î.Hr., care conține cea mai mare comoară din aur din lume.

Grădina Sea Garden: Grădina Sea Garden este un parc mare situat în centrul orașului. Este un loc popular pentru a face o plimbare, a merge cu bicicleta sau a se relaxa pe plajă.

Aladzha Monastery: Aladzha Monastery este un mănăstire medievală situată la aproximativ 18 kilometri de stațiune. Mănăstirea este situată într-o stâncă calcaroasă și oferă priveliști spectaculoase asupra Mării Negre.

Varna este al treilea oraș ca mărime din Bulgaria, situat pe coasta Mării Negre. Este un oraș istoric, cu o istorie care datează din secolul al VII-lea î.Hr. Orașul este cunoscut pentru plajele sale frumoase, grădinile sale luxuriante și arhitectura sa istorică.

Evenimente

Varna găzduiește o serie de evenimente anuale, inclusiv:

  • Festivalul Internațional de Vară: Festivalul Internațional de Vară din Varna este un festival de muzică clasică care are loc în fiecare vară. Festivalul prezintă muzică din întreaga lume și este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică clasică din Bulgaria.
  • Festivalul Internațional de Film din Varna: Festivalul Internațional de Film din Varna este un festival de film care are loc în fiecare vară. Festivalul prezintă filme din întreaga lume și este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Bulgaria.
  • Festivalul Internațional de Teatru din Varna: Festivalul Internațional de Teatru este un festival de teatru care are loc în fiecare vară. Festivalul prezintă spectacole din întreaga lume și este unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din Bulgaria.

Cum să ajungi la Varna.

Statiunea este situată la aproximativ 400 de kilometri de Sofia. Se poate ajunge cu avionul, trenul sau autobuzul.

Cazare in Varna.

Varna oferă o gamă largă de opțiuni de cazare, inclusiv hoteluri, apartamente și pensiuni.

Gastronomie

Varna oferă o varietate de restaurante care servesc mâncăruri bulgărești și internaționale. Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru vinurile sale de calitate.

Varna este o destinație turistică vibrantă și captivantă, care oferă o combinație de istorie, cultură și frumusețe naturală. Orașul este o alegere excelentă pentru o vacanță sau un city break.

Va invitam sa vizionați colecția noastră de excursii de o zi aici.

Puteți sa va alăturați grupului nostru de Facebook aici