Excursie de o zi la Veliko Tarnovo

Excursie de o zi  la Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo este un oraș situat în partea de nord a Bulgariei, cunoscut pentru istoria și cultura sa bogată. A fost capitala celei de-a doua imperii bulgare.  Orasul este faimos pentru monumentele sale istorice, arhitectura sa veche și frumusețea naturală. Va recomandam sa faceti macar  o  excursie de o zi ca sa puteti sa vedeti o parte dintre aceste locuri.

Printre cele mai importante atracții turistice se numără cetatea medievală Tsarevets. Aceasta cetate a fost sediul guvernului bulgar în secolele al XII-lea și al XIII-lea, Biserica Sfânta Maria și Muzeul Național al Istoriei. De asemenea, turistii pot

Excursie o zi la Veliko Tarnovo in martie 2023
Excursie de o zi la Veliko Tarnovo

explora cartierul vechi al orașului. Cartierul vechi al orasului este  cunoscut sub numele de Samovodska Charshia, unde se găsesc ateliere de meșteșugari tradiționali, magazine și restaurante. Fiind atat de bogat in atractii culturale si arhitectura medievala si situandu-se la mica distanta de Bucuresti, orasul Velijo Tarnovo este intalnit tot mai des ca destinatie in excursii de o zi cu plecare din Bucuresti. De exemplu multi organizatori de excursii de o zi fac ture atat la Veliko cat si la Arbanasi. Dar despre orasul Arbanasi vom vorbi pe larg intr-un articol viitor.Pe scurt Arbanasi  este un orasel mai mic cu arhitectura medievala situat in vecinatatea oorasului Veliko Tarnovo, la aproximativ 4 km. Astfel putem sa exploram Veliko Tarnovo si Arbanasi intr-o singura excursie simpla ce o zi cu autocarul HeyTravel.

Cetatea Tsarevets
Cetatea Tsarevets

În plus, Veliko Tarnovo găzduiește anual Festivalul Internațional de Teatru și Dans, un eveniment important în calendarul cultural al orașului.

Despre peisaj si forme de relief

Peisajul natural din jurul orașului este, de asemenea, impresionant.  Râul Yantra trece prin mijlocul orașului.  In apropiere exista  Parcul Natural Rusenski Lom, situat la câțiva kilometri distanță. Orasul este situat pe coline.

Asadar, Veliko Tarnovo este un oraș cu o istorie și cultură foarte vasta si  cu o arhitectură impresionantă. Aici putem vedea  frumuseți naturale remarcabile. Destinatia din Bulgaria atrage anual turiști din întreaga lume.

Doriti sa faceti o excursie de o zi la Veliko Tarnovo?

  • Urmariti pagina de facebook a agentiei de turism Hey Travel aici sau
  • Luati legatura cu  prin intermediul site-ului web heytravel.ro.
  • Inscrieti-va in grupurile  nostre ca sa fiti la curent cu ultimele excursii aici: grupuri Hey Travel