Excursie 1 zi la Cap Caliacra, ferma de midii Dalboka, Bulgaria

de la

240,00 lei

Excursie 1 zi la Cap Caliacra, ferma de midii Dalboka, Bulgaria

de la

240,00 lei
Dalboka, ferma de midii , Bulgaria

Excursie 1 zi la Cap Caliacra, ferma de midii Dalboka, Bulgaria

Dată:
15.06.2024
Durata:  1 Zi
Preț de la:    240,00lei
Locul de plecare:   Academia Militara
Număr maxim:    49
Interval de vârstă :   18-80
Număr de locuri:  43/48
Vezi mai mult
sâm 15 iun. , 2024 - sâm 15 iun. , 2024

Descrierea programului:

Plecarea se va face la ora 6:00 si va rugam sa va prezentati la autocar la locul de plecare incepand cu ora 5:45 Sosirea la Bucuresti se va face seara in functie de trafic, conditii meteo  si de vama. Organizarea grupului împreunã cu reprezentanţii agenţiei de turism.

Organizarea grupului împreunã cu reprezentanţii agenţiei de turism. Plecare cu autocarul. Deplasare cãtre Capul Kaliakra. Vizitare Cap Kaliakra. Prânz la Ferma de Midii Dâlboka. Opţional, vizitare Mãnãstirea rupestrã Aladja. Deplasare spre Pobiti Kameni (Pãdurea de Piatrã).  Deplasare cãtre Ruse, Giurgiu, Bucureşti.

ATENTIE: ACEASTA EXCURSIE NECESITA URCUS si COBORAS PE O PANTA A UNUI DEAL TIMP DE 45 DE MINUTE si NU SE ADRESEAZA CELOR CARE NU AU CONDITIE FIZICA sau AU PROBLEME LOCOMOTORII!!! AGENTIA NU ISI ASUMA NICIO RASPUNDERE PENTRU CEI CARE NU POT SA COBOARE SAU SA URCE SINGURI.

DE REŢINUT:

 1. Biletul de intrare la Capul Kaliakra costã 3 leva de persoanã;  Pentru prânz se recomandã alocarea sumei de 40 leva de persoanã. Tarifele pot suferi modificãri.Grupul minim de turisti: 17 de persoane.Agentia HEY TRAVEL si compania HEY TRAVEL SRL  nu răspund în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali.Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:
 • ambii părinți;
 • doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
 • doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
 • altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

Alte informații:   

 •   Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVA și se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia  inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;

  IMPORTANT: 1. Pentru turiştii minori cu vârsta cuprinsã între 0 – 13,99 ani, este necesar ca minorul sã aibã paşaport valabil minim 6 luni înainte de data excursiei; dacã minorul este însoţit numai de cãtre un pãrinte, acesta trebuie sã aibã procurã notarialã din partea celuilalt pãrinte, chiar dacã pãrinţii sunt divorţaţi; în cazul în care celãlalt pãrinte este decedat, însoţitorul minorului trebuie sã fie în posesia certificatului de deces (còpie şi original). 2. Pentru turiştii minori cu vârsta cuprinsã între 14,00 – 17,99 ani, este necesarã carte de identitate; dacã minorul este însoţit numai de cãtre un pãrinte, acesta trebuie sã aibã procurã notarialã din partea celuilalt pãrinte, chiar dacã pãrinţii sunt divorţaţi; în cazul în care celãlalt pãrinte este decedat, însoţitorul minorului trebuie sã fie în posesia certificatului de deces (còpie şi original). 3. Pentru turiştii minori cu vârsta cuprinsã între 0 – 17,99 ani, însoţiţi de cãtre o altã persoanã, excepţie pãrinţi, pe lângã actele de mai sus, însoţitorul mai trebuie sã fie în posesia cazierului judiciar (còpie şi original). 4. Ghidul este suveran pe toatã durata excursiei. Turiştii au obligaţia sã stea în grup şi sã se conformeze indicaţiilor ghidului. În situaţia în care un turist nu urmeazã indicaţiie ghidului, se îndepãrteazã de grup sau întârzie la orice îmbarcare, acesta nu va fi aşteptat, iar turistul în cauzã este unic rãspunzãtor de eventualele consecinţe ale acţiunilor sale. 5. Se recomandã achiziţionarea de leva din România, întrucât, cel puţin în vamã, cursul este destul de mare; se câştigã astfel timp preţios. Se poate scoate şi de la bancomate, cursul este, de asemenea, destul de bun.

Atenție: In cazul excursiilor cu autocare, autocarul nu va putea îmbarca si debarca turiștii doar din locurile de îmbarcare si respectiv debarcare si nu va lua si lăsa turiștii in nicio alta parte pentru intrarea si ieșirea din programul turistic. in cazul părăsirii programului turistic in diferite orase si obiective aceasta se va face doar cu declarația de părăsire a programului turistic de catre turist.

MODALITATI DE PLATA

Exista doar 2 modalități de plata simple si ușoare pentru evenimentele si excursiile organizate de agenția Hey Travel:

1.) VIRAMENT BANCAR

Prin virament bancar clasic in contul HEY TRAVEL SRL

Pasul 1.)

Sunați la noi pentru a va confirma disponibilitatea locurilor sau biletelor

Pasul 2.)

După ce va vom confirma disponibilitatea, va vom emite o factura

Pasul 3.)

Achitați factura prin virament din aplicația dvs. bancara.

Pasul 4.)

Sunați la noi pentru a ne anunța ca ați plătit si a va confirma încasarea de la dvs.


2.) DEPUNERE DE NUMERAR LA GHISEELE BANCII

Prin depunere directa de numerar la ghișeele Libra Bank in contul nostru si trimiterea confirmării plații prin email, dar mai întâi sunați la noi pentru a va confirma disponibilitatea.

Pasul 1.)

Sunați la noi. Apoi va vom trimite o factura cu care va prezentați la orice ghișeu LIBRA BANK

Pasul 2.)

Arătați factura la ghișeul băncii ( fie o printați, fie o arătați pe telefon)

După ce ați efectuat plata la ghișeul băncii, banca va va emite o chitanță pe care o puteți trimite la noi in copie ca dovada a plătii sau sunați la noi si spuneți ca ați plătit si vom verifica noi daca plata a intrat in conturile noastre.

Pasul 3.)

Noi vom verifica plata si după ce se certifica efectuarea plătii in contul Hey Travel SRL va vom trimite o confirmare de incasare a pachetului turistic achiziționat prin agenția de turism Hey Travel.

Observații finale:

*Contractul cu turistul sau cu beneficiarul serviciilor exista pe site si se considera citit si acceptat de catre turist sau beneficiar al serviciilor, conform legislației online.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici

Locuri pe care le vei vedea:

Ferma de midii Dalboka: o experiență culinară și naturală

Ferma de midii Dalboka este o afacere de familie situată în nordul Dobrogei, Bulgaria. Ferma produce midii ecologice de înaltă calitate, care sunt cultivate într-un mediu curat și sănătos. Midiile sunt crescute în ferme marine, care sunt structuri plutitoare care sunt ancorate la fundul mării. Scoicile sunt cultivate în plase, care sunt curățate și verificate în mod regulat pentru a se asigura că sunt sănătoase și sigure pentru consum. Midiile de la Dalboka sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme. Ele pot fi preparate în multe feluri diferite, inclusiv la grătar, în sos de roșii sau în sos de vin alb. Restaurantul Dalboka, situat în apropierea fermei, oferă un meniu bogat de specialități din scoici, precum și alte preparate din pește și fructe de mare. Restaurantul are o priveliște minunată asupra Mării Negre, ceea ce face ca experiența culinară să fie și mai plăcută. O zi la ferma de midii Dalboka Iată un posibil itinerariu pentru o zi la ferma de midii Dalboka: Dimineața: Sosiți la ferma de midii și faceți o plimbare pe dig. Observați fermele marine și aflați despre procesul de cultivare a midiilor. Prânz: Luați masa la restaurantul Dalboka și savurați unele dintre delicioasele specialități din scoici. După-amiaza: Faceți o excursie cu barca în jurul golfului Kaliakra. Admirați peisajul pitoresc și aflați despre istoria și cultura regiunii. Ferma de midii Dalboka: o experiență culinară și naturală Ferma de midii Dalboka este o afacere de familie situată în nordul Dobrogei, Bulgaria. Ferma produce midii ecologice de înaltă calitate, care sunt cultivate într-un mediu curat și sănătos. Midiile sunt crescute în ferme marine, care sunt structuri plutitoare care sunt ancorate la fundul mării. Scoicile sunt cultivate în plase, care sunt curățate și verificate în mod regulat pentru a se asigura că sunt sănătoase și sigure pentru consum. Midiile de la Dalboka sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme. Ele pot fi preparate în multe feluri diferite, inclusiv la grătar, în sos de roșii sau în sos de vin alb. Restaurantul Dalboka, situat în apropierea fermei, oferă un meniu bogat de specialități din scoici, precum și alte preparate din pește și fructe de mare. Restaurantul are o priveliște minunată asupra Mării Negre, ceea ce face ca experiența culinară să fie și mai plăcută. O zi la ferma de midii Dalboka Iată un posibil itinerariu pentru o zi la ferma de midii Dalboka: Dimineața: Sosiți la ferma de midii și faceți o plimbare pe dig. Observați fermele marine și aflați despre procesul de cultivare a midiilor. Digul fermei de midii DalbokaSe deschide într-o fereastră nouă www.dalboka.ro Digul fermei de midii Dalboka Prânz: Luați masa la restaurantul Dalboka și savurați unele dintre delicioasele specialități din scoici. După-amiaza: Faceți o excursie cu barca în jurul golfului Kaliakra. Admirați peisajul pitoresc și aflați despre istoria și cultura regiunii. Golful Kaliakra, BulgariaSe deschide într-o fereastră nouă travelplanner.ro Golful Kaliakra, Bulgaria De ce să vizitați ferma de midii Dalboka Iată câteva motive pentru care ar trebui să vizitați ferma de midii Dalboka: Gustați midii proaspete și delicioase, cultivate într-un mediu curat și sănătos. Experimentați o experiență culinară unică, cu preparate din scoici preparate în moduri creative și delicioase. Bucurați-vă de o priveliște minunată asupra Mării Negre. Ferma de midii Dalboka este o destinație perfectă pentru iubitorii de scoici, pentru cei care caută o experiență culinară unică și pentru cei care doresc să se bucure de o priveliște minunată asupra Mării Negre.

Alte recomandări din site

Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici. Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: "Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVELaici

1Dalboka

Capul Caliacra este situat în nord-estul Bulgariei, la 60 km la nord-est de Varna și la 80 km la sud de Constanța, în Dobrogea. Este compus din straturi calcaroase orizontale din Miocenul sarmațian, formând un promontoriu stâncos care se îngustează spre sud, deasupra apelor Mării Negre. Pe vremea dacilor, se ridica aici o cetate, numită Tirizis.[2] Grecii au redenumit-o Kali Akra, însemnând "bun adăpost" (față de vânturile din nord-est), denumire păstrată până în epoca bizantină și preluată de turci, sub forma Celigra. În sec. al XIV-lea, Despotatul Dobrogei și-a stabilit aici capitala sa, în timp ce călugării au transformat peșterile din faleză în schit. În anul 1396, cetatea a fost asediată de turci și salvată prin intervenția voievozilor munteni, dar în 1421 ea a fost cucerită și distrusă. Legenda locală spune că 40 de fecioare s-au aruncat de pe faleză în mare, ca să nu fie prinse de turci. Cetatea a fost ruinată definitiv, cisternele fiind distruse în acest război și în cele care au urmat. Între anii 1913-1916 și 1918-1940, capul a făcut parte din județul Caliacra, România. În anii 1930, naturalistul român Grigore Antipa a întemeiat aici o stațiune de cercetări zoologice marine a Institutului Bio-Oceanografic din Constanța, care, după război, a adăpostit un pluton de grăniceri bulgari și ale cărei ruine se mai văd încă la dreapta șoselei care duce la cetate, la un kilometru spre apus de aceasta. În anii 1950, a fost instalat aici un radar militar al forțelor Pactului de la Varșovia (azi, al forțelor OTAN

Alte recomandări din site

Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici. Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: "Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVELaici

2Cap Caliacra

Harta locației

Prețul evenimentului include

 • Autocar sau microbuz
 • Ghid național de turism

Prețul evenimentului nu include

 • Asigurare bagaje
 • Asigurare medicală
 • Cazare
 • Intrări la obiective
 • Mese de pranz
 • Mic dejun
 • Petrecere barbeque

Activități

 • Plimbare pe jos

De ce sa călătorești cu noi?

 • Ajungem intr-un loc de poveste
 • Socializam la o cherhana
 • Suntem pe malul marii
 • Ne relaxam dupa o saptamana

Aveți întrebări?

Cunoaste-ti ghidul

Dragos Grijincu
Dragos Grijincu - Ghid National de Turism atestat de Ministerul Turismului

Recenzii