Lăstunii de balta

Lăstunii de baltă sunt păsări lungi și subțiri, cu picioare foarte lungi și un cioc lung și subțire. Acestea au un colorit alb-negru și o mantie cenușie, iar ciocul și picioarele sunt de obicei de culoare roșie sau roz.   

Himantopus este un gen de păsări din familia Recurvirostridae, cunoscut sub numele comun de lăstun de baltă. Aceste păsări sunt răspândite în întreaga lume, fiind găsite în habitate de apă dulce, precum lacuri, bălți și zone umede. Lăstunii de baltă sunt cunoscuți pentru abilitățile lor de a se hrăni în apă, unde își găsesc hrana din apele sărăturate sau lacuri cu adâncime mică.

Aceste păsări sunt migratoare și călătoresc spre zonele calde din sudul Europei, Africa și Asia pentru a petrece iarna, iar în timpul verii se întorc în zonele lor de reproducere din Europa, Asia și America de Nord. Lăstunii de baltă trăiesc în grupuri mari, cu alte specii de păsări de apă, iar cuiburile lor sunt construite pe sol sau pe tufișuri de stuf, deasupra apei. Lăstunii de baltă sunt păsări elegante și gratioase, cunoscute pentru abilitățile lor de a se hrăni și de a zbura. Acestea sunt observate de turiști în zonele umede și pe marginea lacurilor, unde pot fi văzute în timp ce se deplasează cu picioarele lor lungi și subțiri prin apele puțin adânci.

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici