Mănăstirea Căldărușani

 Mănăstirea Căldărușani este o mănăstire ortodoxă românească. Ea este situată la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de București, în comuna Snagov, județul Ilfov. Aceasta este una dintre cele mai vechi și mai importante mănăstiri din România. Mănăstirea are o istorie îndelungată și o arhitectură impresionantă. Mănăstirea a fost fondată în secolul al XVII-lea de către marele ban Mihai Cantacuzino. Ea apoi a si fost numită după numele familiei sale de origine, “Cantacuzino”. În timp, mănăstirea a fost renovată și extinsă de către alți voievozi și personalități importante, precum domnitorul Constantin Brâncoveanu și vistierul Alexandru Ipsilanti.

Arhitectura mănăstirii este de stil brâncovenesc, cu o biserică principală în formă de cruce.  Este acoperită cu o cupolă impunătoare și înconjurată de un zid de incintă fortificat. În interiorul bisericii se află fresce frumoase și un iconostas impunător. Iconostasul datează din secolul al XVIII-lea. În prezent, mănăstirea este un important centru de spiritualitate și cultură. Manastirea găzduieste o comunitate de călugări și ofera o gamă largă de servicii religioase și activități culturale, cum sunt: concerte, expoziții și conferințe. În concluzie, Mănăstirea Caldarusani este un important monument cultural și spiritual din România si are o istorie îndelungată și o arhitectură impresionantă. Dacă sunteți interesat de istorie, cultură și spiritualitate, vă recomand să vizitați această mănăstire minunată.

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici