Mănăstirea Nămăiești

Mănăstirea Nămăiești

Adevărul este că nu există date exacte despre momentul în care Mănăstirea Nămăiești a fost fondată, deoarece nu există documente scrise care să ateste acest lucru. Cu toate acestea, există o legendă locală care implică numele domnitorului Negru Vodă. Conform acestei legende, Negru Vodă ar fi înființat mănăstirea în timpul domniei sale, în secolul al XIV-lea, când ar fi fugit din Muntenia și s-ar fi stabilit în această zonă montană.

Istoria Mănăstirii Nămăiești

Se spune că Negru Vodă ar fi supervizat personal construcția mănăstirii, care a fost săpată într-o stâncă de calcar, și că ar fi lăsat la Mănăstirea Nămăiești o icoană a Maicii Domnului adusă de la Muntele Athos. Este important să subliniem că această poveste este pur legendară și nu există dovezi concrete care să o susțină. Cu toate acestea, legendele orale sunt o parte importantă a patrimoniului cultural și pot oferi o perspectivă interesantă asupra istoriei unei regiuni sau a unei clădiri monumentale.

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici