Peștera Orlova Chuka

Peștera Orlova Chuka

Este o peșteră carstică situată în apropierea orașului Ruse, Bulgaria. Este a doua cea mai lungă peșteră din Bulgaria, cu o lungime totală de 13.437 metri. Peștera a fost descoperită în 1941 de un cioban și a fost deschisă pentru public în 1957.
Peștera Orlova Chuka este formată dintr-o serie de galerii și săli, dintre care unele sunt foarte mari și spectaculoase. Una dintre cele mai impresionante săli este Sala Mare, care are o lungime de aproximativ 100 de metri și o înălțime de aproximativ 20 de metri. Sala este iluminată de o serie de stalagmite și stalactite, care creează un peisaj uimitor.
Peștera Orlova Chuka este, de asemenea, un loc important pentru studiul biologiei subterane. În peșteră au fost găsite o serie de specii de animale rare, inclusiv lilieci, insecte și crustacee. Peștera este locuită de peste 10.000 de lilieci, dintre care trei specii sunt pe cale de dispariție.
Peștera Orlova Chuka este o destinație populară pentru turiști. Peștera este accesibilă printr-un traseu turistic care pornește din satul Pepelina. Turul durează aproximativ o oră și jumătate și include vizita la unele dintre cele mai impresionante săli ale peșterii.

Alte recomandări din site

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici