Gradina marii, Varna, Bulgaria

Grădina Mării (bulgară Морска градина, Morska gradina) denumit și Parcul Primorski (bulgară Приморски парк, Primorski park) este cel mai mare și mai cunoscut parc al celui mai mare port bulgăresc la Marea Neagră, Varna. Situat de-a lungul coastei Mării Negre, este o importantă atracție turistică și un monument național de arhitectură peisagistică.

La nord, Grădina Mării se învecinează cu parcul din reședința guvernului Bulgariei, Palatul Euxinograd [1]. Aceste două parcuri au o suprafață destul de asemănătoare de aproximativ 820 de ari.

Parcul este locul preferat pentru recreere și distracție al locuitorilor din Varna. În afară de aleile lungi de promenadă, de coasta maritimă cu plaja și de numeroasele restaurante, baruri și cluburi, se pot de asemenea bucura și de un complex de piscine și de un loc de joacă pentru copii cu un parc de divertisment și un mic lac cu bărci. Chiar în fața aleii principale a grădinii este așa-numitul “pod de dorințe” – un mic pod care se crede că îndeplinește dorințele dacă îl traversați cu mersul înapoi și cu ochii închiși.