Cetatea Poenari

Cetatea Poenari 

Cetatea Poenari a fost o importantă fortăreață medievală situată pe un vârf de munte în Munții Făgăraș, în județul Argeș, România. Aceasta cetate a fost construită la începutul secolului al XIII-lea, sub conducerea lui Negru Vodă, domnitor al Țării Românești. Cetatea a fost ulterior consolidată și extinsă de Vlad Țepeș, care a folosit cetatea ca reședință secundară.

Amplasamentul cetății Poenari

Cetatea Poenari a fost construită într-o poziție strategică, pe vârful unui munte înalt de aproximativ 860 de metri, oferind o priveliște impresionantă asupra zonei înconjurătoare și asigurând o poziție defensivă importantă împotriva invaziilor otomane. Vlad Țepeș a ales acest loc pentru fortăreața sa întrucât era greu de accesat și, prin urmare, era mai ușor de apărat. Cetatea Poenari a fost distrusă în mare măsură în secolul al XVII-lea, iar acum nu mai există decât ruinele sale. Cu toate acestea, cetatea rămâne un simbol important al istoriei și culturii românești, fiind un obiectiv turistic popular, cu o priveliște spectaculoasă și o istorie fascinantă.

In prezent cetatea este in curs de renovare si probabil ca in anul 2024 ea va fi redata circuitului turistic.

Alte recomandări:

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici