Excursie de o zi la Cascada Krushuna, Peștera Devetashka, si orașul Loveci cu Podul Acoperit si Cetatea Loveci

de la

195,00 lei

Excursie de o zi la Cascada Krushuna, Peștera Devetashka, si orașul Loveci cu Podul Acoperit si Cetatea Loveci

de la

195,00 lei
Peștera Devetashka , Bulgaria

Excursie de o zi la Cascada Krushuna, Peștera Devetashka, si orașul Loveci cu Podul Acoperit si Cetatea Loveci

Dată nestabilită!
Durata:  1 Zi
Preț de la:    195,00lei
Locul de plecare:   Academia Militara
Număr maxim:    49
Interval de vârstă :   18-80
Număr de locuri:  44/49
Vezi mai mult

Acest program turistic urmează sa fie relansat

Descrierea programului:

Plecarea in aceasta excursie de o zi se va face la ora 6:00  si va rugam sa va prezentati la autocar la locul de plecare incepand cu ora 5:45 Sosirea la Bucuresti se va face in functie de trafic, conditiile meteo si de vama. Vom incepe acest program turistic cu o zona din Bulgaria foarte populara si deosebit de ofertanta din punct de vedere al atractiilor turistice de care beneficiaza.

Prima noastra directie in aceasta excursie va fi spre  cele mai impresionante pesteri din Bulgaria si anume pesterile Devetashka.  Apoi traseul nostru va continua si vom ajunge la Cascadele Krushuna si in final vom vizita orasul la Lovech la Podul Acoperit dupa care ne vom intoarce spre Bucuresti. Ajungem in functie de trafic si de vama

 1.  Cascadele Krushuna sunt o serie de cascade naturale și bazine de apă situată în nordul Bulgariei, în apropierea satului Krushuna, în regiunea Lovech. Cascada este formată dintr-un sistem complex de râuri subterane care ies la suprafață și formează o serie de cascade și bazine de apă cristalină, care alcătuiesc o frumoasă oază naturală. Cascada principală are o înălțime de aproximativ 20 de metri și este înconjurată de stânci și vegetație luxuriantă. În total, există peste 20 de cascade mai mici în această zonă, formând un peisaj pitoresc și spectaculos. Apa curgătoare creează sunete liniștitoare și o atmosferă calmă, care este ideală pentru relaxare și meditație. În apropiere de cascadele Krushuna, există o serie de trasee de drumeție care oferă ocazia de a explora zona și de a admira natura. De asemenea, există și facilități pentru picnic, astfel încât vizitatorii să poată petrece o zi întreagă aici. Această zonă este foarte populară în timpul verii, dar poate fi vizitată în orice moment al anului.
 2. Peștera Devetashka este o peșteră naturală situată în nordul Bulgariei, în apropierea satului Devetaki din regiunea Lovech. Este cunoscută pentru frumusețea sa naturală, cu o lungime de aproximativ 2,5 kilometri și o sală principală imensă, cu o înălțime de 60 de metri și o lățime de 35 de metri. Peștera este cunoscută pentru colonia de lilieci care trăiește aici, precum și pentru numeroasele specii de păsări și alte animale sălbatice care pot fi observate în zonă. Această peșteră a fost folosită în trecut și de oamenii preistorici, care au lăsat în urmă obiecte arheologice importante, cum ar fi unelte din piatră și oase de animale. În prezent, peștera Devetashka este o atracție turistică populară și este deschisă pentru vizitare în anumite ore ale zilei. Este o destinație populară pentru iubitorii de natură și aventură, care pot explora frumusețea sa naturală și istoria sa fascinantă.
 3. Plimbare la pas in Lovechi și vizitare Podul Acoperit este un oraș situat în partea de nord a Bulgariei, situat la aproximativ 150 de kilometri de capitala Sofia. Orasul este situat in apropierea raului Osam, intr-o zona pitoreasca, inconjurat de munti si paduri de foioase. Orasul are o istorie bogata, cu o mare influenta otomana, dar si cu o multime de monumente istorice si culturale, cum ar fi podul vechi din piatra, turnul din secolul al XVII-lea, si vechiul cartier din secolul al XVIII-lea. Unul dintre cele mai mari atractii ale orasului este Parcul Stratesh, un loc minunat pentru o plimbare linistita si o vedere frumoasa asupra orasului. De asemenea, in apropierea orasului se afla Rezervatia Naturala Devetashka, o pestera uriasa care gazduieste o multime de specii de animale si plante rare. Lovech este, de asemenea, cunoscut pentru delicatesele sale locale, inclusiv plachkata – un fel de placinta cu branza si aluat foietaj, si kachamak – un piure de porumb si branza. In concluzie, Lovech este un oras pitoresc cu o istorie bogata si o multime de atractii turistice, o destinație ideala pentru o excursie de o zi

Grupul minim de turisti: 35 de persoane.

 •   Agentia HEY TRAVEL si compania HEY TRAVEL SRL  nu răspund în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
 • Conform legislației în vigoare, minorii cetățeni români pot călători în străinătate numai însoțiți de o persoană fizică majoră, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali.

Cetățeanul minor român trebuie să fie titular al unui document de călătorie individual (pașaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și poate fi însoțit de:

 • ambii părinți;
 • doar de unul dintre părinți care prezintă o declarație a celuilalt părinte din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
 • doar de unul dintre părinți, dacă părintele însoţitor face dovada faptului ca minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
 • altă persoană fizică majoră, numai dacă persoana însoţitoare prezintă certificatul de cazier judiciar şi o declarație a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia.

Alte informații:   

 •   Tarifele de intrare la obiectivele turistice din Bulgaria se achită în moneda națională-LEVAși se pot modifica de către autoritățile locale;
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
 • În cazul în care nu se formează grupul minim de turiști, excursia poate fi anulată sau modificată, turiștii având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru excursia  inițială sau pentru mutarea la o altă excursie;
 • Copiii cu vârsta  de pana la 12 ani plătesc 70% din tariful excursiei si beneficiaza de loc in autocar.
 • Există posibilitatea servirii mesei în zona vizitată (Veliko Târnovo), în cadrul unităților de alimentație publică (restaurante, terase etc.), în condițiile încadrării în timpul liber acordat turiștilor. Cine nu dorește să servească masa în această formă, poate alege alte modalități, inclusiv alimente luate de acasă.

 IMPORTANT: 1. Pentru turiştii minori cu vârsta cuprinsã între 0 – 13,99 ani, este necesar ca minorul sã aibã paşaport valabil minim 6 luni înainte de data excursiei; dacã minorul este însoţit numai de cãtre un pãrinte, acesta trebuie sã aibã procurã notarialã din partea celuilalt pãrinte, chiar dacã pãrinţii sunt divorţaţi; în cazul în care celãlalt pãrinte este decedat, însoţitorul minorului trebuie sã fie în posesia certificatului de deces (còpie şi original).

 1. Pentru turiştii minori cu vârsta cuprinsã între 14,00 – 17,99 ani, este necesarã carte de identitate; dacã minorul este însoţit numai de cãtre un pãrinte, acesta trebuie sã aibã procurã notarialã din partea celuilalt pãrinte, chiar dacã pãrinţii sunt divorţaţi; în cazul în care celãlalt pãrinte este decedat, însoţitorul minorului trebuie sã fie în posesia certificatului de deces (còpie şi original).
 2. Pentru turiştii minori cu vârsta cuprinsã între 0 – 17,99 ani, însoţiţi de cãtre o altã persoanã, excepţie pãrinţi, pe lângã actele de mai sus, însoţitorul mai trebuie sã fie în posesia cazierului judiciar (còpie şi original).
 3. Ghidul este suveran pe toatã durata excursiei. Turiştii au obligaţia sã stea în grup şi sã se conformeze indicaţiilor ghidului. În situaţia în care un turist nu urmeazã indicaţiie ghidului, se îndepãrteazã de grup sau întârzie la orice îmbarcare, acesta nu va fi aşteptat, iar turistul în cauzã este unic rãspunzãtor de eventualele consecinţe ale acţiunilor sale.
 4. Se recomandã achiziţionarea de leva din România, întrucât, cel puţin în vamã, cursul este destul de mare; se câştigã astfel timp preţios. Se poate scoate şi de la bancomate, cursul este, de asemenea, destul de bun.
Atenție: In cazul excursiilor cu autocare, autocarul nu va putea îmbarca si debarca turiștii doar din locurile de îmbarcare si respectiv debarcare si nu va lua si lăsa turiștii in nicio alta parte pentru intrarea si ieșirea din programul turistic. in cazul părăsirii programului turistic in diferite orase si obiective aceasta se va face doar cu declarația de părăsire a programului turistic de catre turist.

MODALITATI DE PLATA

Exista doar 2 modalități de plata simple si ușoare pentru evenimentele si excursiile organizate de agenția Hey Travel:

1.) VIRAMENT BANCAR

Prin virament bancar clasic in contul HEY TRAVEL SRL

Pasul 1.)

Sunați la noi pentru a va confirma disponibilitatea locurilor sau biletelor

Pasul 2.)

După ce va vom confirma disponibilitatea, va vom emite o factura

Pasul 3.)

Achitați factura prin virament din aplicația dvs. bancara.

Pasul 4.)

Sunați la noi pentru a ne anunța ca ați plătit si a va confirma încasarea de la dvs.


2.) DEPUNERE DE NUMERAR LA GHISEELE BANCII

Prin depunere directa de numerar la ghișeele Libra Bank in contul nostru si trimiterea confirmării plații prin email, dar mai întâi sunați la noi pentru a va confirma disponibilitatea.

Pasul 1.)

Sunați la noi. Apoi va vom trimite o factura cu care va prezentați la orice ghișeu LIBRA BANK

Pasul 2.)

Arătați factura la ghișeul băncii ( fie o printați, fie o arătați pe telefon)

După ce ați efectuat plata la ghișeul băncii, banca va va emite o chitanță pe care o puteți trimite la noi in copie ca dovada a plătii sau sunați la noi si spuneți ca ați plătit si vom verifica noi daca plata a intrat in conturile noastre.

Pasul 3.)

Noi vom verifica plata si după ce se certifica efectuarea plătii in contul Hey Travel SRL va vom trimite o confirmare de incasare a pachetului turistic achiziționat prin agenția de turism Hey Travel.

Observații finale:

*Contractul cu turistul sau cu beneficiarul serviciilor exista pe site si se considera citit si acceptat de catre turist sau beneficiar al serviciilor, conform legislației online.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici

Locuri pe care le vei vedea:

Peștera Devetashka, Bulgaria

Peștera Devetashka este una dintre cele mai importante atracții turistice din Bulgaria. Este situată în apropierea satului Devetaki, la aproximativ 30 de kilometri de Loveci. Peștera este cunoscută pentru dimensiunile sale impresionante, dar și pentru forma sa unică. Peștera Devetashka are o lungime totală de aproximativ 2.400 de metri și o suprafață de aproximativ 7.000 de metri pătrați. Este formată din mai multe săli, dintre care cea mai mare este Sala Mare, cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați. Sala Mare este caracterizată de șapte găuri mari în tavan, care conferă peșterii un aspect unic. Peștera Devetashka este locuită de o colonie de lilieci, care numără aproximativ 30.000 de indivizi. Liliecii sunt o parte importantă a ecosistemului peșterii și contribuie la dispersarea semințelor și la controlul insectelor. Peștera Devetashka a fost locuită de oameni încă din paleolitic. În peșteră au fost descoperite numeroase artefacte arheologice, care datează din perioada neoliticului, din epoca bronzului și din epoca fierului. Peștera Devetashka este deschisă vizitatorilor pe tot parcursul anului. Turul peșterii durează aproximativ o oră.

Alte recomandări din site

Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici. Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: "Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVELaici

1Pestera Devetashka

Orasul Loveci

Orașul Loveci este unul dintre cele mai vechi si interesante orase bulgare, Loveci, se află intr-o zona pitoreasca pe ambele maluri ale râului Osam, la 170 km nord-est de Sofia. Oraşul de azi este moştenitor al oraşului tracic Melta, situat în zona Hisarlaka.

O scurta istorie a orașului Loveci

În Evul Mediu, Loveci a fost un centru strategic militar. Pe vremuri era numit Lovutst. Se stie ca,  în timp ce în secolul al XII-lea, orașul, treptat, s-a mutat pe malul drept al râului Osam. Aici se află acum cartierul Varoșa. În perioada bizantină,  cetatea Loveci a apărat cu succes drumul spre Veliko Târnovo. Tot atunci a forțat Imperiul Bizantin să încheie faimosul tratat de pace de la Loveci în 1187. Acest tratat de pace a dat un nou început statului bulgar.

Evoluție istorica

În secolul XIII-XIV, Orașul Loveci a devenit unul dintre cele mai mari și mai prospere orașe din nordul Bulgariei. În primii ani de dominație otomana, orașul a cunoscut o adevărată renaștere. În secolele XVIII si XIX pe lângă dezvoltarea puternică a comerțului și meseriilor aici s-au pus bazele câtorva școli deschise între 1846-1847,dar și a unei "chitaliste" (bibliotecă şi un centru de comunitate) stabilit în 1870, şi a unui teatru fondat în anul 1872.

Orașul vechi Loveci

Partea veche a orașului Loveci datează din perioada Renașterii bulgare, şi anume cartierele Varoșa (declarat rezervație istorica şi arhitecturală) și Drastene,fiind de cel mai mare interes pentru turiști. Acesta se află pe ambele pârți ale dealului Hisarya și păstrează încă străzi înguste pietruite şi case în stil renascentist de pe vremuri. O scurta istorie a orașului Loveci În Evul Mediu, Loveci a fost un centru strategic militar, numit Lovutst, în timp ce în secolul al XII-lea, oraşul, treptat, s-a mutat pe malul drept al râului Osam, unde se află acum cartierul Varoșa. Perioada bizantina În perioada bizantină, în urma revoltei de la Târnovo împotriva dominaţiei bizantine, cetatea Loveci a apărat cu succes drumul spre Veliko Târnovo. Atunci a forţat Imperiul Bizantin să încheie faimosul tratat de pace de la Loveci în 1187, care a dat un nou început statului bulgar. În secolul XIII-XIV, Loveci a devenit unul dintre cele mai mari și mai prospere orașe din nordul Bulgariei. În primii ani de dominație otomana, orașul a cunoscut o adevărată renaștere. În secolele XVIII si XIX pe lângă dezvoltarea puternică a comerțului și meseriilor aici s-au pus bazele câtorva școli deschise între 1846-1847,dar și a unei "chitaliste" (bibliotecă şi un centru de comunitate) stabilit în 1870, şi a unui teatru fondat în anul 1872. Orașul vechi Partea veche a oraşului datează din perioada Renaşterii bulgare. Partea veche a orasului era formata din cartierele Varoșa (declarat rezervație istorica şi arhitecturală) şi Drastene, fiind de cel mai mare interes pentru turiști. Acesta se află pe ambele părţi ale dealului Hisarya şi păstrează încă străzi înguste pietruite şi case în stil renascentist de pe vremuri.

Alte recomandări din site

Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici. Va invităm in grupul nostru de Facebook.  Il găsiți căutând "Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVELaici

2Loveci

Cascada Krushuna este o serie de cascade situate în Parcul Natural Krushuna din provincia Loveci din Bulgaria. Cascadele sunt formate de râul Krushuna, care curge printr-o chei în Munții Balcani. Cea mai mare cascadă are aproximativ 20 de metri (66 de picioare) înălțime și este înconjurată de vegetație luxuriantă. Iată câteva dintre lucrurile pe care le puteți face la Cascada Krushuna: Faceți o drumeție: Există mai multe trasee care duc la cascade, cu grade de dificultate de la ușor la dificil. Faceți o baie: Bazinele de la baza cascadelor sunt un loc popular pentru înot. Organizați un picnic: Există mai multe zone de picnic în apropierea cascadelor. Vizitați Peștera Krushuna: Această peșteră se află în apropierea cascadelor și adăpostește o colonie de lilieci. Iată câteva sfaturi pentru vizitarea Cascadei Krushuna: Cel mai bun moment pentru a vizita este primăvara sau toamna, când vremea este blândă. Purtați pantofi confortabili, deoarece veți merge mult pe jos. Aduceți cremă de protecție solară și repelent de insecte. Există o mică taxă de intrare pentru a intra în parc. Cascada Krushuna este o destinație turistică frumoasă și populară. Este un loc minunat pentru a vă bucura de aer liber și pentru a vedea o parte din frumusețea naturală a Bulgariei. Iată câteva informații suplimentare despre Cascada Krushuna: Cascadele sunt formate din travertin, care este un tip de calcar depus de izvoarele minerale. Cascadele adăpostesc o varietate de plante și animale, inclusiv pești, broaște și păsări. Cascada Krushuna este un loc popular pentru filmarea de filme și emisiuni TV.

Alte recomandări din site

Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici. Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: "Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVELaici

3Cascada Krushuna

Întrebări frecvente

Trebuie sa am o incaltaminte speciala?

Este indicat sa aveti o incaltamninte pentru poteci de munte cu pietre si denivelari. Desi nu este o drumetie cu o excursie este indicat sa aveti de exemplu pantofi cu talpa groasa de drumetie.

Harta locației

Prețul evenimentului include

 • Autocar sau microbuz
 • Ghid național de turism

Prețul evenimentului nu include

 • Asigurare bagaje
 • Asigurare medicală
 • Cazare
 • Intrări la obiective
 • Mese de pranz
 • Mic dejun

Activități

 • Plimbare pe jos

De ce sa călătorești cu noi?

 • Pentru ca te vei plimba si relaxa
 • Pentru ca vei cunoaste oameni noi
 • Pentru ca vei socializa
 • Pentru ca vei vizita locuri noi

Aveți întrebări?

Cunoaste-ti ghidul

Dragos Grijincu
Dragos Grijincu - Ghid National de Turism atestat de Ministerul Turismului

Recenzii