Peștera Devetashka

Peștera Devetashka este o peșteră naturală situată în partea de nord a Bulgariei, în apropiere de satul Devetaki. Peștera are o lungime de aproximativ 2,5 kilometri și o sală principală de 2.400 de metri pătrați, care este una dintre cele mai mari săli subterane din Bulgaria.

Peștera Devetashka
Peștera Devetashka

Peștera Devetashka a fost descoperită în secolul al XVIII-lea și a fost folosită de-a lungul timpului ca adăpost pentru oameni și animale. În anii ’50 ai secolului trecut, peștera a fost transformată într-un cinematograf în aer liber și a fost folosită pentru a proiecta filme pentru localnici.

Astăzi, peștera Devetashka este o atracție turistică populară, datorită frumuseții sale naturale și a bogatei sale istorii. Din Bucuresti se fac foarte multe excursii de o zi si puteti sa calatoriti cu Agentia de turism Hey Travel in fiecare luna in Bulgaria.

Peștera este cunoscută pentru stalactitele și stalagmitele sale impresionante, precum și pentru faptul că servește ca adăpost pentru o serie de specii rare de lilieci, care sunt protejate de lege.

Haideți cu noi la Peștera Devethaska!

Peștera Devetashka este un loc perfect pentru turiștii care doresc să exploreze frumusețea naturală a Bulgariei și să descopere istoria și cultura sa bogată chiar si pentru o excursie de o zi.

  • Va recomandam sa vizionați si secțiunea de excursii de o zi excursii de o zi aici.
  • Va așteptăm sa va înscrieți si in grupul nostru de Facebook: “Excursii de o zi, plecare din București cu Agenția de turism HEY TRAVEL”  aici