Podul acoperit de la Lovech

Podul acoperit de la Lovech este unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș și unul dintre cele mai vechi poduri acoperite din Europa. Acesta a fost construit în secolul al XIX-lea de arhitectul Kolyu Ficheto, care este cunoscut pentru stilul său arhitectural unic.

Podul acoperit de la Loveci din Bulgaria
Podul acoperit de la Loveci din Bulgaria

Podul acoperit de la Lovech are o lungime de aproximativ 84 de metri și este format din două arcade care susțin o acoperișă, făcând astfel ca podul să fie protejat de intemperii și să ofere o experiență pitorească și unică turiștilor.

Podul a jucat un rol important în istoria orașului, oferind o legătură crucială între cele două părți ale orașului, care erau separate de râul Osăm. În prezent, podul acoperit de la Lovech este o atracție turistică populară, care este inclusă în multe tururi ale orașului și a devenit un simbol al orașului și al istoriei sale bogate.

Dupa ce am vizitat peștera Devetashka si cascadele Krushuna am ajuns in orașul Lovech. Am fost acolo in Lovech si am vizitat podul acoperit. M-a impresionat multitudinea de magazine si meșteșugari care au diferite ateliere in acel pod. M-am plimbat pret de doua ore si nu m-am saturat sa tot descopăr tot felul de mărunțișuri interesante.

Dupa ce am intrat in pod am descoperit tot felul de artizani care iti ofera spre vanzare tablouri pistate manual, obiecte traditionale bulgaresti si multe alte amintiri pe care pe poti cumpara pentru cei de acasa. In oras exista o cetate pe deal si acolo ar trebui sa ajungi atunci cand mergi ca turist in acest oras. Sus este cetatea fortificata si tot de sus poti face fotografii senzationale cu panorama orasului.