Orașul Lovech, ( Loveci )

Orașul Lovech, ( Loveci ), un punct de atracție pentru turiști

este un oraș situat în partea de nord a Bulgariei, pe malul râului Osăm, în apropiere de Munții Balcani. Este una dintre cele mai vechi așezări din țară, cu o istorie care datează din perioada antică.

Podul acoperit de la Loveci din Bulgaria
Podul acoperit de la Loveci din Bulgaria

Orașul este cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru numeroasele sale obiective turistice, printre care se numără:

Cetatea Lovech, un sit istoric important care datează din secolul al XIII-lea. Această cetate medievală a fost construită pe o stâncă abruptă deasupra râului Osăm și oferă vederi panoramice ale orașului și ale împrejurimilor sale.
Podul Kapitan Dimitrievo, un pod vechi de piatră construit în secolul al XVIII-lea. Acest pod este considerat unul dintre cele mai frumoase poduri din Bulgaria și este un simbol al orașului Lovech.
Parcul etnografic din Lovech, un muzeu în aer liber care prezintă viața și cultura tradițională din regiune. Acest parc găzduiește peste 30 de clădiri tradiționale din diferite regiuni ale Bulgariei, precum și o varietate de obiecte și artefacte din viața de zi cu zi a bulgarilor.
În plus, Lovech este un important centru cultural și economic al regiunii. Orașul găzduiește o serie de instituții culturale, teatre, galerii de artă și festivaluri care au loc aici pe tot parcursul anului.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici