Păstrăvăria Albota

Păstrăvăria Albota: o destinație turistică și gastronomică în inima Munților Făgăraș

Pastravaria Albota

Păstrăvăria Albota este o fermă piscicolă situată în satul Albota, județul Sibiu, România. Acesta este unul dintre cele mai importante centre de producție a peștelui din zonă, specializându-se în creșterea și comercializarea păstrăvului.

Ferma dispune de o suprafață de aproximativ 10 hectare și de o capacitate de producție de peste 200 de tone de pește anual. Aceasta este dotată cu echipamente moderne și cu tehnologii de ultimă generație, care permit creșterea peștelui în condiții optime.

Păstrăvăria Albota are o istorie îndelungată, fiind înființată în anul 1900 și funcționând neîntrerupt de atunci. În prezent, aceasta este una dintre cele mai mari și mai importante ferme piscicole din România, furnizând pește proaspăt și de calitate către clienții săi.

  • Date despre locație: Păstrăvăria Albota este situată la aproximativ 50 de kilometri de Sibiu, în satul Albota, județul Si
  • biu.
  • Acces: Ferma este accesibilă cu mașina, pe drumul național DN14.
  • Program: Păstrăvăria este deschisă zilnic, între orele 8:00 și 20:00.
  • Prețuri: Prețurile pentru pescuitul sportiv, serviciile restaurantului și alte activități turistice variază în funcție de sezon și de serviciile solicitate.

Producția de pește:

Păstrăvăria Albota produce două tipuri de păstrăv: păstrăv curcubeu și păstrăv fântânel. Peștii sunt crescuți în lacuri artificiale, alimentate cu apă din izvoare naturale. Ferma dispune de o capacitate de producție de peste 200 de tone de pește anual.

Servicii turistice:

În plus față de producția de pește, Păstrăvăria Albota oferă și o serie de servicii turistice. Acestea includ:

  • Pescuit sportiv: turiștii pot pescui păstrăv în lacurile păstrăvăriei, folosind echipamentele puse la dispoziție de fermă.
  • Restaurante: fermă are două restaurante, care servesc preparate din pește proaspăt, precum și alte specialități culinare românești.
  • Terenuri de sport: ferma are un teren de tenis, un teren de fotbal și un teren de volei.
  • Activități în natură: turiștii pot face drumeții, ciclism sau călărie în împrejurimile păstrăvăriei.

Evenimente de corporație si team building.

De asemenea, ferma organizează și evenimente de corporație, team building-uri și alte activități de grup.

În concluzie, Păstrăvăria Albota este o destinație ideală pentru cei care doresc să se bucure de un pește proaspăt și să petreacă timp în natură, într-un cadru autentic și plăcut.

Vizionați si celelalte excursii de o zi aici.

Grupul nostru de Facebook aici